Vrienden en familie halen herinneringen op bij rouwregister Lies Lefever

Vrienden en familie halen herinneringen op bij rouwregister Lies Lefever

Heel wat mensen tekenden al het rouwregister. Foto: mvl

Asse -

Heel wat mensen kwamen vrijdag langs in de foyer van het CC Asse om een persoonlijke boodschap te schrijven in het rouwregister ter ere van de overleden stand-up-comédienne Lies Lefever.

Het gemeentebestuur besliste om het register te openen als eerbetoon. Heel wat vrienden en zelfs familie kwamen in de loop van de dag langs om iets neer te pennen. Ook heel wat mensen die Lies Lefever niet persoonlijk kenden, maar haar wel al hadden gezien op een van de vele evenementen waarop ze aanwezig was, namen de tijd om een tekstje op te schrijven. Verschillende leerlingen die in de klas zaten bij Lies’ oudste zoon op de Middenschool Vijverbeek kwamen langs. “Het plotse wegvallen van een jonge mama is altijd zwaar, zeker voor kinderen. Sommige leerlingen uit de klas waar de oudste zoon van Lies zit, wilden ook iets komen neerschrijven. Zo willen ze ook hun steun betuigen aan hun klasgenoot die het nu zwaar heeft”, zegt Eric Mathieu, directeur van de Middenschool Vijverbeek die zelf iets kwam neerpennen.

Toegewijde mama

Ook Leen Clarisse en Mia De Smedt halen herinneringen op aan Lies nadat ze het rouwregister tekenden. “Lies had altijd het hart op de tong”, herinneren ze zich. “Toen ze net in Asse kwam wonen, wou ze ook meehelpen in de wereldwinkel. Maar door haar kinderen had ze daar te weinig tijd voor. Ze voelde zich daar altijd heel schuldig om”, zegt Mia. “Terwijl ze wel heel vaak langskwam en ons op bestuursvergaderingen altijd blij maakte met enkele liedjes op haar gitaar. We zullen haar altijd herinneren als een zeer bereidwillige en toegewijde mama”, zeggen ze.

INFO

Het rouwregister ligt tijdens de openingsuren in de foyer van het CC Asse, zaterdag tussen 14 en 18 uur en mogelijk ook nog volgende week.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees