Miss-toestanden: kent u deze flaters uit Miss België nog?

Miss-toestanden: kent u deze flaters uit Miss België nog?

Cindy Sabbe met Véronique De Cock. Foto: Kurt Desplenter

Het gaat niet altijd van een leien dakje tijdens de verkiezingen van Miss België. Heel wat dames weten feilloos hun kennis en dromen voor de toekomst over te brengen. Anderen laten een blijvende indruk na door een zenuwachtige misstap. Vooral de vragenrondes doen heel wat vrouwen struikelen over hun woorden. En dat veroorzaakt enkele legendarische flaters.

Niets zenuwslopender dan een moeilijke vraag krijgen op live televisie natuurlijk. Wanneer de presentator dan vraagt naar ‘de hoofdstad van Vlaanderen’, dan kan het al eens verkeerd aflopen. “Paul Magnette!” stottert een enorm zenuwachtige Bo Praet. Paul Magnette? “Namen”, probeert ze nog als tweede optie. Helaas, volgende keer beter. Ze is niet de enige die stuntelt.

Eerste Wereldoorlog

In 2014 ging de vragenronde voor Miss België-kandidate Cindy Sabbe uit Stalhille niet van een leien dakje, integendeel. “Ik denk dat dit een makkie is”, zei presentatrice en voormalige winnares Véroniqe De Kock nog. “Hoe lang geleden begon de Eerste Wereldoorlog?” Het antwoord van Cindy verbaasde iedereen: “Tien jaar geleden.”

Haar flater ging razendsnel viraal. Zelfs in internationale media kwam Cindy haar foutje uitgebreid aan bod. “Bewust heb ik het niet gedaan: in mijn hoofd was het honderd, maar door de stress kwam tien er uit”, zei Miss West-Vlaanderen later in een interview met Peter Van De Veire. Miss Social Media werd ze wel. Een laatste test ging echter ook de mist in: “Ork ork ork, soep eet je met een…” - “Vork.”

Cindy was echter niet de enige die een WOI-blunder maakte. Een jaar later ging ook rechtenstudente Aurélie Hendrickx de mist in. Toen zij in de vragenronde moest vertellen hoeveel jaar WO I duurde, stond ze even met de mond vol tanden en stamelde vervolgens “vijf”. Waarop presentatrice Véronique De Kock dat snel met de mantel der liefde toedekte: “‘Een dikke vier jaar, ja”. Wellicht verspeelde topfavoriete Aurélie daarmee een ereplaats. Op Twitter werd in elk geval flink gelachen met de uitschuiver. 14-19 #neverforget, tweette iemand. Missen is menselijk, uiteraard.

“Rekenen? Dat is mijn ding niet!”

Niet alleen tijdens de reguliere Miss België verkiezingen kan het al eens misgaan. Ook Melissa, deelneemster aan de Miss Belgium Earth verkiezing, had zo haar criteria waaraan de winnares zou moeten voldoen. “Een miss moet lief en spontaan zijn… En slim”, zegt ze. Maar als ze de vierkantswortel van 25 moet trekken, gaat het fout. “Neeje, niet doen, dat is vals, altijd bij mij”, reageert ze droevig. Haar derde criterium lijkt ze niet te halen, want ze blijft het antwoord verschuldigd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees