Amanda had de moed een beslissing te nemen die haar leven zou veranderen. Nu verdient ze 3 miljoen per jaar

Amanda had de moed een beslissing te nemen die haar leven zou veranderen. Nu verdient ze 3 miljoen per jaar

Foto: drinkmechai.co.uk

Een Britse vrouw die genoeg had van haar saaie kantoorjob besloot met één drastische beslissing haar leven over een andere boeg te gooien. Ze zegde haar job vaarwel en om haar liefde voor thee te volgen, een liefde die haar nu meer dan 3 miljoen euro per jaar oplevert.

Amanda Hamilton (44) houdt van thee en besliste op een dag dat het genoeg was met haar saaie marketingjob. Ze diende haar ontslag in om haar droom achterna te gaan. De vrouw uit het Britse Keston kocht een tuktuk, een gemotoriseerde riksja die vooral in Aziatische landen populair is. Met die tuktuk begon ze zelfgemaakte thee te verkopen aan pendelaars. Op vakantie in Indië kreeg ze nog een idee, nadat ze kennis had gemaakt met chai, een vorm van pittige Indiase kruidenthee. Bij thuiskomst creëerde Amanda haar eigen chai-recepten om aan haar klanten te serveren. Bovendien besloot ze haar stoute schoenen aan te trekken en een staaltje op te sturen naar een directeur van de warenhuisketen Tesco.

(lees verder onder de foto)

Amanda had de moed een beslissing te nemen die haar leven zou veranderen. Nu verdient ze 3 miljoen per jaar
Foto: Facebook

“Ik googelde het hoofdkantoor van Tesco en belde hen op om te vragen wie de beste persoon was om eens mee te babbelen”, legt Amanda uit aan The Sun. “Ik stuurde een staaltje van mijn thee op, samen met wat meer informatie. Het had nog geen naam of specifieke verpakking, dat had ik allemaal nog niet. Pluspunten voor hem, want hij greep zijn kans en proefde ervan.”

Amanda werd uitgenodigd bij Tesco en vertelde over haar passie voor thee. Dat deed ze zo overtuigend dat Tesco besloot met haar in zee te gaan. Haar ‘Drink Me Chai’ thee zou in 300 winkels verkocht worden.

(lees verder onder de thee)

Vandaag zijn er elf jaar verstreken sinds Amanda haar job opzegde en de grote sprong waagde. Haar bedrijf maakte 3 miljoen pond - ruim 3,3 miljoen euro - winst in 2017 en naar alle verwachting zal dat bedrag in 2018 alleen maar toenemen. Ze prijst zichzelf om de eerste te zijn die chai naar het Verenigd Koninkrijk heeft gebracht en er een merk rond heeft gecreëerd.

“Ik zat vroeger in meetings en dacht, dit gaat allemaal zo traag. Ik kon nog wel promotie maken, maar het voelde gewoon niet juist. Ik had wel wat spaargeld en koos ervoor om mijn ontslag in te dienen. Nu ben ik al naar meer landen gereisd dan ik dromen kon en hou ik echt van mijn job.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees