20-jarige gaat koffiedrinken met vader: “Ik heb 451 miljoen gewonnen, papa”

20-jarige gaat koffiedrinken met vader: “Ik heb 451 miljoen gewonnen, papa”

Foto: Facebook

Een 20-jarige jongeman uit het Amerikaanse Tallahassee heeft besloten om op pensioen te gaan. De twintiger heeft vrijdag 451 miljoen dollar gewonnen met de lotto en meldde dat aan zijn vader toen de twee de ochtend nadien samen een koffietje dronken

28, 30, 39, 59, 70 en 10. Dat waren de nummers die Shane Missler op teevee zag verschijnen en die exact overeenkwamen met de nummers op het loterijbiljet dat hij in handen had. Het loterijbiljet dat hij had gekocht in Tampa, in de Amerikaanse staat Florida, waar zijn familie woont. “Oh. My. God.”, postte de jongeman van 20 nauwelijks een halfuur later op zijn Facebookprofiel. Hij had de jackpot van 451 miljoen dollar gewonnen.

20-jarige gaat koffiedrinken met vader: “Ik heb 451 miljoen gewonnen, papa”
Foto: Facebook

Toen Missler ontdekte dat hij alle nummers correct had, belde hij zijn broer om het goede nieuws te melden. Zijn vader kreeg het pas de volgende ochtend te horen, toen ze samen een koffie dronken. De loterij liet weten dat Missler “niet echt verrast was door zijn winst”, omdat hij “al het gevoel had” dat hij zou winnen.

Positief ingesteld

“Als er iets is dat ik al heb geleerd in mijn korte leven, is het dat mensen met een positieve ingesteldheid die trouw aan zichzelf blijven, worden beloond”, aldus Missler in een reactie die hij via zijn advocaat liet optekenen. “Ik kijk uit naar de toekomst.”

Missler, die nog niet eens oud genoeg is om zijn winst met champagne te vieren en inmiddels al een spoedcursus vermogensbeheer volgde, besloot om voor een eenmalige uitbetaling te gaan van 281.874.999 dollar. Na aftrek van taksen blijft daar nog een mooie 211.406.249,25 dollar van over, ruim 173 miljoen euro. In de Verenigde Staten krijgen lottowinnaars vaak de optie om eenmalig een kleinere som te ontvangen, of de volle pot gespreid over vele jaren. Hij heeft intussen zijn job opgezegd en is dus op zijn 20ste al ‘met pensioen’.

De kans om de jackpot te winnen, bedroeg ongeveer 1 op de 302 miljoen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees