Basaksehir leent Arda Turan van Barcelona

Basaksehir leent Arda Turan van Barcelona

Foto: AFP

Arda Turan keert terug naar zijn thuisland. De 30-jarige middenvelder verlaat Barcelona en speelt de komende twee seizoenen en half op uitleenbasis bij de Turkse competitieleider Basaksehir. Dat hebben beide clubs zaterdag bekendgemaakt.

Basaksehir heeft een aankoopoptie voor Turan. De club uit Istanboel voert na 22 speeldagen de stand in Turkije aan, voor Galatasaray en Fenerbahçe.

Turan voetbalde in het verleden voor Galatasaray en Atlético Madrid, en versierde in 2015 een transfer naar Barcelona. Door een sanctie van Wereldvoetbalbond FIFA mocht de Turk pas in januari 2016 zijn debuut vieren bij Barça. In Catalonië speelde Turan 55 wedstrijden waarin hij vijftien maal de weg naar doel vond. Met Barcelona veroverde hij een landstitel en tweemaal de Copa del Rey. Ook voegde de middenvelder een Spaanse Supercup, een Europese Supercup en de wereldtitel voor clubs aan zijn palmares toe.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.