“Zoek onmiddellijk dekking, dit is geen oefening”, vals alarm voor ballistische raket naar Hawaï zaait verwarring

“Zoek onmiddellijk dekking, dit is geen oefening”, vals alarm voor ballistische raket naar Hawaï zaait verwarring

Het alarmerende bericht kwam binnen via mobiele telefoons.

In de Amerikaanse staat Hawaï hebben mobiele telefoons een alarmbericht gekregen dat waarschuwde voor een inkomende ballistische raket. Het noodgevallenagentschap en de gouverneur van Hawaï, David Ige, zeiden echter al snel op Twitter dat er geen raketdreiging is. Toch zorgde het bericht voor heel wat commotie en op sociale media rijzen veel vragen.

“Ballistische raketdreiging inkomend naar Hawaï. Zoek onmiddellijk dekking. Dit is geen oefening”, zo klonk de ‘emergency alert’ die zaterdag veelvuldig op Twitter werd gedeeld.

Behalve het ‘Hawaii Emergency Management Agency’ zei ook Tulsi Gabbard, een Hawaïaanse Democrate in het Huis van Afgevaardigden, dat het om een vals alarm ging. “Ik heb bevestigd bij functionarissen, er is geen raket inkomend”.

De inwoners van Hawaï uiten hun zorgen en frustraties via Twitter, maar willen bovenal wat duidelijkheid. “Kan iemand meer details geven en waarom is dit bericht verzonden,” klinkt het onder meer. Of ook nog: “Realiseren jullie zich wel dat heel wat mensen geen sociale media hebben en door jullie bericht denken dat ze gevaar lopen?”

Ook de gouverneur van Hawaï, David Ige, reageerde snel op het nieuws via Twitter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees