Motard filmt hoe hij met enorme snelheid in grasberm belandt: “Gevolgen konden catastrofaal zijn”

Motard filmt hoe hij met enorme snelheid in grasberm belandt: “Gevolgen konden catastrofaal zijn” Video: Facebook

De 30-jarige Nicholas Pannell kent sinds kort zijn straf voor een zwaar ongeval dat hij veroorzaakte in het Britse graafschap Devon. Toen de jongeman samen met een vriend et een extreem hoge snelheid een bocht wilde nemen, ging het fout. Hij crashte met zijn motor in de grasberm en hield er verschillende breuken aan over.

De beelden, gemaakt met een GoPro op de helm van Pannell, dateren van 2 juli vorig jaar. Samen met zijn vriend Joshua Illingworth had hij duidelijk zin om de gashendel van zijn motor eens stevig in te drukken. Op bepaalde momenten overschreden de mannen zelfs maar liefst het driedubbele van de snelheidslimiet. Geen verrassing dus dat één klein foutje voldoende kon zijn om zware gevolgen te veroorzaken.

Uit motor gekatapulteerd

Helaas was dat voor Pannell ook het geval. Met zeer hoge snelheid schatte hij een bocht verkeerd in, waardoor hij amper enkele seconden later in een grasberm reed en van zijn motor werd gekatapulteerd. Hij wist aan de dood te ontsnappen, maar moest wel revalideren van breuken aan zowel zijn ribben als sleutelbeen.

Een politieagent beschreef de situatie als “een van de ergste zaken van gevaarlijk rijgedrag die hij ooit onderzocht en de videobeelden van Pannell brachten hem tijdens zijn proces in de problemen, aangezien het gerecht graag wilde gebruikmaken van de video om hem en zijn vriend een gepaste straf te geven.

Leeg strafblad

Openbaar aanklager Nigel Hall vertelde in de rechtszaal van Plymouth Crown Court dat het duo “over een afstand van 24 kilometer heeft geracet door de straten van Devon en South Hams”. De hoeveelheid aan overtredingen zou gedurende die rit zelfs zo groot zijn geweest dat de lijst niet eens volledig werd opgeschreven.

Ali Rafati, de advocaat van Illingworth, probeerde de rechter te overtuigen van een lichtere straf vanwege zijn leeg strafblad. “Al begrijpt mijn cliënt dat zijn gedrag uiterst dom was”, klonk het.

Op 3 januari pleitten zowel Pannell als Illingworth schuldig voor gevaarlijk rijgedrag. “Niets anders dan puur geluk heeft ertoe geleid dat er hier geen doden zijn gevallen”, liet agent Olly Tayler weten. “Ik was oprecht geschokt toen ik de beelden voor de eerste keer zag. De potentiële gevolgen konden catastrofaal zijn.”

Beide mannen werden veroordeeld tot een celstraf van acht maanden en twee jaar met uitstel. Daarnaast werd ook hun rijbewijs voor twaalf maanden ingetrokken en kregen ze een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees