Burgemeester Marc De Pauw noemt Elsie Sierens zijn "gedroomde opvolgster"

Mieke Mertens en Eveline Hoste opvallende namen op Open VLD lijst

Mieke Mertens, partner van de betreurde liberale schepen Yves De Lausnay, en ex Miss Belgian Beauty Eveline Hoste, die een vastgoedkantoor runt in het centrum van Destelbergen, zijn de opvallendste nieuwkomers op de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Samen met een rist andere kandidaten werden ze voorgesteld op de nieuwjaarsreceptie van de partij zaterdagavond. Volgens uittredend burgemeester Marc De Pauw had Open VLD geen enkele moeite om volwaardige kandidaten met goesting te vinden. Lijsttrekker en huidig schepen Elsie Sierens noemde hij zijn "gedroomde opvolgster."

Open VLD Destelbergen-Heusden verliest met de overleden schepen Yves De Lausnay, uittredend burgemeester Marc De Pauw en het stopzetten van de politieke carrière van schepenen Rose Leirens (zaterdag afwezig wegens familiefeest) en Liliane Lebon enkele speerpunten, maar is niet bij de pakken blijven zitten: optimisme of beter nog "opTEAMisme" is volgens de partijtop het ordewoord voor de vernieuwde ploeg in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekster Elsie Sierens gaf een volmondig en overtuigend "ja" op de vraag van mogelijke twijfelaars of zij de vernieuwing in de partij zag zitten, op welke manier dat zou gebeuren antwoordde ze "niet door mij, maar samen als team". Met "een moeilijke bevalling levert ook gezonde kinderen op" snoerde ze de laatste pessimisten de mond.  

De liberale partij heeft haar volledige kandidatenlijst ondertussen klaar, maar er is nog geen enkele interne volgorde vastgelegd, zelfs geen top-3, vernamen we. Dat gebeurt in onderling overleg gedurende de komende weken. Bij de nieuwkomers dus Mieke  Mertens en Eveline Hoste - die vandaag op Instagram al een blauw ballonnetje opliet over "new goals in 2018" - maar ook ex-wereldkampioen veldlopen Erik De Beck, UNIZO-voorzitter Jo Raes, uitbater van de RACSO-kantine Marc Van Bouchaute, en Chantal Tincke van de gelijknamige dansschool. Ook Bernard Casaert, Stéphanie Burick, Filip Demeyer, Cathérine Braeckman en Karin Van  Moortel sloten al eerder aan bij het partijbestuur en zullen op de Open VLD-lijst een plaatsje krijgen. Opvallend veel nieuwe kandidaten bleven wegens familiefeesten en andere verplichtingen afwezig op de voorstelling. Van zodra de puzzel met de namen in de juiste volgorde valt, leest u het hier meteen op de gemeentesite van Het Nieuwsblad. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio