“Walgelijk, maar fascinerend tegelijkertijd”: hongerige python en zijn prooi wekken nieuwsgierigheid bij hele buurt

“Walgelijk, maar fascinerend tegelijkertijd”: hongerige python en zijn prooi wekken nieuwsgierigheid bij hele buurt Video: Facebook

Courtney Hathway uit de Australische stad Brisbane kon woensdagavond haar ogen nauwelijks geloven bij aankomst in haar voortuin. Nadat de jongedame opmerkte dat de kat van de buren in haar tuin wandelde, besloot ze het dier even te volgen. Wat later volgde een enorm schok: in een boom zag ze hoe een drie meter lange ruitpython zijn honger wilde stillen. Het krachtige dier had ook al een slachtoffer beet: een buidelrat.

Hathway kon een luide schreeuw niet onderdrukken toen ze de grote slang rond halfzeven te zien kreeg. Ze alarmeerde onmiddellijk haar broer en huisgenoot om het spektakel van dichtbij te bekijken. Ook alle smartphones werden snel bovengehaald. Het was immers de eerste keer dat de 22-jarige dame een slang in levenden lijve tegenkwam.

Terwijl Hathway ook alle andere buurtbewoners even verwittigde, had de python kennelijk moeite om de buidelrat te verorberen. In totaal had het reptiel nog ruim een kwartier nodig om zijn prooi te verslinden. “Het leek alsof er een strategie achter schuilde”, aldus de Australische. “De slang wikkelde zichzelf enige tijd rond de buidelrat, liet zich vervolgens zakken en kon uiteindelijk weer een beetje meer van het dier opslokken. We zagen zelfs in de maag van de slang waar de buidelrat zich bevond. Het was walgelijk, maar fascinerend tegelijkertijd.” Een zeer confronterend beeld voor Hathway en de andere buurtbewoners, ondanks dat de ruitpython niemand van de ooggetuigen in gevaar bracht.

Franse buldog

Om er zeker van te zijn dat haar Franse buldog buiten schot zou blijven en de slang niet tot in haar huis zou komen, belde ze een slangenvanger. Stewart Lalor van Brisbane Snake Catchers beantwoordde haar telefoontje en kwam ter plaatse. “Ik kom dit wel vrij regelmatig tegen”, zei hij aan lokale media. “Maar het blijft cool om zulke momenten in de natuur mee te mogen maken.”

Niet veel later zat de slang veilig in een zak en werd het dier naar een andere locatie gebracht. “Ik heb genoeg slangen gezien voor 2018”, concludeerde Hathway achteraf, maar dat kon Lalor niet tegenhouden om haar toch wat slecht nieuws mee te delen. Het is immers de periode van het jaar dat de meeste slangen ter wereld komen, wat meestal ook betekent dat een groter aantal van hen weleens in huizen verzeild geraakt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees