Schrijver van omstreden Ghelamco-boek bedreigd door AA Gent-fans: boekvoorstelling afgelast

Gent -

De boekvoorstelling van het omstreden boek rond de Ghelamco Arena in Gent is afgelast omdat auteur Ignace Vandewalle bedreigd is door fans van AA Gent.

Enkele niet al te fraaie beweringen uit het boek ‘De illegale Ghelamco Arena: als politici zich met voetbal gaan bemoeien’ hebben het Gentse stadsbestuur in een slecht daglicht gesteld. Auteur Ignace Vandewalle beweert in zijn boek dat er zeer losjes werd omgesprongen met de wet tijdens de bouw van het stadion, en dat schepenen van de stad tijdens matchen van AA Gent rijkelijk eten en drinken op kosten van de club, waarvan de stad bovendien stiekem aandeelhouder blijkt te zijn. De stad en AA Gent ontkennen dat er zaken gebeurd zijn die niet kunnen.

LEES OOK. Zware beschuldigingen: “Al die cadeaus aan Ghelamco-baas: wat heeft die Gentse politici bezield?”

Door de beweringen in het boek, waar AA Gent niet al te positief uitkomt, hebben fans de auteur van het boek bedreigd. Om die reden wordt de boekvoorstelling in Standaard Boekhandel afgelast. “Na de vele haatmails en haatreacties op sociale media met niet mis te verstane dreigementen naar mijn fysieke integriteit en met verwijzingen naar het gewelddadig bezoeken van de boekvoorstelling, moet ik helaas de boekvoorstelling afgelasten”, aldus auteur Ignace Vandewalle.

“Ik heb geen klacht ingediend bij de politie na de bedreigingen”, zegt Vandewalle zondag. “Dat zou hypocriet zijn. Ik verdedig de vrije meningsuiting tot de dood en die mensen hebben het recht om dat te zeggen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ik er mee akkoord ben. De boekvoorstelling is afgelast voor de veiligheid van de mensen van de winkel en de aanwezigen. We zijn niet over een nacht ijs gegaan. Vanmorgen is dan de beslissing gevallen.”

AA Gent reageert via de clubwebsite op het nieuws. “KAA Gent neemt akte van het feit dat de voorstelling van het boek ‘De Illegale Ghelamco Arena’ afgelast is. Blijkbaar zou dat het gevolg zijn van bedreigingen en agressieve benaderingen door KAA Gentsupporters. De club distantieert zich uiteraard van elke vorm van bedreiging en agressie en roept op tot sereniteit. KAA Gent zal samen met de Stad Gent, zoals aangekondigd, vrijdag aanstaande in alle transparantie inzage verlenen in de documenten zodat iedereen kan zien dat alles correct en volgens de regels is verlopen.”

Het boek zal dinsdag of woensdag in de boekhandel liggen. De eerste druk bestond uit 2.000 exemplaren en Vandewalle heeft al een tweede druk van 1.000 exemplaren besteld. (wat niet wil zeggen dat die 2.000 exemplaren al verkocht zijn).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees