Daniël Termont zet zijn afscheidsjaar in op Gentse Nieuwjaarsdrink: 'Draag zorg voor onze stad'

Gent - De Gentse burgemeester Daniël Termont heeft zondag op de jaarlijkse Nieuwjaarsdrink zijn afscheidsjaar ingezet met een citaat van de Amsterdamse burgemeester Eberhard Van der Laan, die vorig jaar is overleden. "Draag zorg voor elkaar en onze stad en laat u niet meeslepen in de polarisatie van onze samenleving."

"Beste Gentenaars, 2018 is voor mij een speciaal jaar. Het is de laatste keer dat ik u hier een nieuwjaar wens. Dit is een afscheid dat eigenlijk geen afscheid is, want ik blijf nog een jaar hard werken voor Gent en voor uw allemaal."

Termont haalde ook de Amsterdamse burgemeester Eberhard Van der Laan. "Ik heb u bijzonder graag gediend. Het doet me denken aan de woorden van Eberhard Van der Laan, de burgemeester van Amsterdam die vorig jaar veel te jong stierf. Hij bleef tot zijn laatste dag bezorgd om zijn stad en zijn inwoners. Een voorbeeld voor vele anderen."

"Lieve bewoners, draag zorg voor elkaar schreef hij in een brief op zijn sterfbed. Lieve bewoners, draag zorg voor elkaar. Laat dat ook mijn boodschap zijn aan de Gentenaars. Draag zorg voor uw buurt, zoals u altijd hebt gedaan. Draag zorg voor onze stad, draag zorg voor elkaar en laat u niet meeslepen in de polarisatie van onze samenleving."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio