Peter Sagan komt niet aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne

Peter Sagan komt niet aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne

Foto: Photo News

Geen Peter Sagan aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad (24/02) en Kuurne-Brussel-Kuurne (25/02) dit seizoen. De drievoudige wereldkampioen, die vandaag de People’s Choice Classic won, een avondcriterium in Adelaide aan de vooravond van de Tour Down Under, gaat na zijn Australische trip naar huis en wil genieten van zijn zoon Marlon (2,5 maanden).

Peter Sagan won Kuurne-Brussel-Kuurne vorig seizoen, in de Omloop Het Nieuwsblad, de opener van het Vlaamse wielerjaar, werd hij tweede. De Slovaak komt pas terug in competitie in de Strade Bianche (03/03). Daarna rijdt hij de Vlaamse klassiekers, waarna hij zich via de Ronde van Californië en de Ronde van Zwitserland wil voorbereiden op de Tour.

"De grote kasseiklassiekers zijn de eerste grote doelen", legt Bora - hansgroge-trainer Patxi Villa uit. Met drie wereldtitels heeft Peter al zijn plaats in de gallerij der allergrootsten. Nu wil hij meer monumenten winnen."
Zondag startte hij zijn seizoen meteen met een zege in de People's Choice Classic in Adelaide, het criterium voorafgaand aan de Tour Down Under
 

 

 

Corrigeer