CD&V wil met top-3 Carolien Ongena, André De Groote en Alain Torcq de "grootste" worden

Lien Robbroeckx opvallendste nieuwkomer op CD&V-lijst

De lokale CD&V Destelbergen-Heusden stelde na het nieuwjaarsontbijt zondagmorgen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het huiswerk van de christen-democraten is net niet af: 22 van de 25 namen liggen vast, de overige drie wil lijsttrekker Carolien Ongena de komende weken overwegend sprokkelen bij jongeren. Een derde van de lijst wordt ingevuld door 7 nieuwe namen die hun eerste politieke stappen zetten. Lien Robbroeckx, die de voorbije maanden de spreekbuis was voor de kasseienkwestie in de Wellingstraat, is de meest opvallende naam.

Tweehonderdvijftig sympathisanten schoven aan voor het nieuwjaarsontbijt van CD&V van Destelbergen-Heusden, dat voor het eerst de "Orange Award" uitreikte aan een verdienstelijk inwoner of een organisatie die de waarden "verzorgen, vooruitzien, verbinden en versterken" hoog in het vaandel droeg. De keuze viel unaniem op Beni Monsecour, de Heusdenaar die zich zoals geweten met "Red een Kind" inzet voor weeshuiskinderen in Haïti. In haar nieuwjaarstoespraak haalde lijsttrekker Carolien Ongena vooral de mosterd bij haar nationale partijvoorzitter Wouter Beke: "Politiek moet vanaf nu gaan over inhoudelijke zaken en moet mensen verbinden en ze niet opzetten tegen mekaar. Niet tégen de Walen, niet tégen de werklozen, niet tégen de gepensioneerden en niet tégen de vluchtelingen", aldus Ongena die na 18 "voorbijgevlogen" jaren in de politiek voor het eerst lijsttrekker is, nadat boegbeeld Raymond Luyckx - "in de politiek van in de tijd dat de dieren nog spraken" - de weg voor haar vrijmaakte. "Politiek is mijn passie, lokale politiek is boeiend én plezant. Het is onze ambitie om de grootste partij te worden", besloot ze. 

Geen echt verrassende namen in de (bijna) afgewerkte kandidatenlijst: Carolien Ongena, André De Groote, Alain Torcq, Blijde Vercamer, Ivan Stevens, Carine Plovie, Patrick Naessens, Veerle Pauwels, Marijke De Kerpel, Johan Dierickx, Bart Clauwaert, Claire Pieters, Dieter Van steendam, Benedict Verbrugge en Raymond Luyckx zijn de kandidaten die al eerder ofwel een mandaat opnamen of zich verkiesbaar stelden, Lien Robbroeckx - verbindende factor in de gesprekken tussen de bewoners van de Wellingstraat en het gemeentebestuur in de jaren aanslepende zaak over de kasseien en de geluidshinder - Joachim De Schrijver, Didier Lebrun, Joël Pringels, Bram Schepens, Eline Depouillon en Elisabeth Roberti zijn de echte nieuwkomers in de oranje lokale politiek. Samen mochten ze het podium op voor de obligate groepsfoto. Net zoals bij Open VLD gisteren verliep de samenstelling van de lijst - nu nog in willekeurige volgorde - ook hier "bijzonder vlot", naar verluidt. 


 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio