18 uur Candy Crush per dag

Vrouw verliest partner, job én meer dan 5.000 euro door Candy Crush-verslaving

Vrouw verliest partner, job én meer dan 5.000 euro door Candy Crush-verslaving

Foto: Shutterstock

Een Britse mama heeft onthuld hoe ze door haar Candy Crush-verslaving haar man, job en duizenden ponden cash geld is kwijtgespeeld. De vrouw bekent dat ze het populaire spel soms wel 18 uur per dag speelde.

Natasha Woolsey, een 34-jarige Britse mama uit Fleetwood, legt aan Sunday Mirror uit hoe het spel Candy Crush haar leven heeft verwoest. Vier jaar geleden speelde ze het spel voor het eerst nadat een vriend haar een uitnodiging had gestuurd via Facebook. Candy Crush bestaat sinds 2012 en heeft wereldwijd intussen miljoenen gebruikers, de ene al wat fanatieker dan de andere.

Al snel raakte Natasha verslaafd aan de populaire snoepjes op haar scherm en uiteindelijk werd het zelfs zo erg dat ze haar zoon Taylor (9) begon te verwaarlozen. Soms vergat ze hem op te pikken aan de schoolpoort en op andere dagen maakte ze zijn boterhammen niet meer klaar. “Het spel heeft mijn gezin kapotgemaakt, de vader van mijn zoon weggeduwd en zelfs dan kon ik er nog niet mee ophouden. Ik ben beginnen spelen en voordat ik het goed en wel besefte, speelde ik elke minuut waarop ik wakker was. Soms tot 18 uur per dag.”

“Ik verloor vaak de tijd uit het oog en dan vergat ik Taylor op te pikken van school en kreeg ik een telefoontje met de vraag waar ik uithing. Ik las hem geen verhaaltjes meer voor en stak snel-snel een zakje chips en een chocoladereep in zijn brooddoos, omdat ik de tijd en energie niet had om iets gezonds voor hem klaar te maken. Zelfs wanneer ik bij hem was, was ik er niet echt ‘bij’. Telkens weer wilde ik mijn telefoon bovenhalen, zoals een alcoholicus die aan zijn volgende glas denkt.”

Natasha spendeerde 5.000 pond - zo’n 5.500 euro - aan haar verslaving en haar partner, Taylors vader, trok uit onvrede het huis uit. Hij kwam geregeld nog een kijkje nemen, maar trof telkens een vuil huis aan met Taylor alleen voor de tv. Ook haar halftijdse job als winkelbediende raakte Natasha kwijt, nadat de manager haar meerdere malen had betrapt op Candy Crush spelen tijdens de werkuren.

Uiteindelijk vond Natasha hulp bij een therapeut. Ze heeft inmiddels opnieuw werk gevonden en speelt nu nog ‘maar’ drie uur Candy Crush per dag.

LEES OOK. Belg haalt einde van verslavende Candy Crush: “Soms speelde ik 10 uur per dag”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees