Het opvallende verhaal van Suzanne Verhoeven: Belgisch kampioene veldrijden met Nederlandse ouders

Terwijl alle ogen op het BK bij de dames op negenvoudige kampioene Sanne Cant gericht waren, won de jonge Suzanne Verhoeven (21) het BK bij de beloften. De jonge topfavoriete is geboren en getogen in België, maar nam pas twee jaar geleden de Belgische nationaliteit aan in het veldrijden. Suzanne heeft namelijk twee Nederlandse ouders: haar papa is ex-renner Nico Verhoeven, nu ploegleider bij LottoNL-Jumbo.

“Ik ben echt ongelofelijk blij met deze titel. Dit geeft kippenvel tot en met maar voelt geweldig”, glunderde Suzanne Verhoeven na de finish. “Ik werd voor de wedstrijd aangeduid tot topfavoriete en dat brengt wel altijd extra druk met zich mee. Als ik een goede dag zou hebben, wist ik wel dat het zou lukken, maar een slechte dag hebben kan altijd natuurlijk.”

Suzanne Verhoeven is geboren en getogen in België, maar heeft eigenlijk Nederlandse roots. “Ik ben in België geboren, maar mijn beide ouders komen uit Nederland en beslisten 25 jaar geleden om in België te gaan wonen. Ik ben hier altijd naar school geweest, dus was het geen moeilijke keuze om twee jaar geleden de Belgische nationaliteit aan te nemen”, aldus Verhoeven.

Het opvallende verhaal van Suzanne Verhoeven: Belgisch kampioene veldrijden met Nederlandse ouders
De papa van Suzanne Verhoeven: Nico Verhoeven is tegenwoordig ploegleider bij LottoNL-Jumbo. Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.