Voetbal2de amateurklasse A

Ronse pakt verdiend punt tegen de leider

Deinze / Ronse -

Sparta Petegem kwam in een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel. De Spartanen moesten zich na de puntendeling tegen SV Temse tevredenstellen met een 1-1 gelijkspel tegen SK Ronse. Een verdiend punt voor de ploeg van coach Bert Dhont die bewees over minstens evenveel voetballend vermogen als de leidersploeg te beschikken.

De bezoekende doelman Baes hield vroeg in de wedstrijd de doorgebroken Rienes Vanborm van een doelpunt. Aan de overzijde ging een schot van Delneste een meter naast de kruising. Youla trapte Ronse op voorsprong nadat Lambo doorheen de thuisdefensie was geglipt. Denoulet maakte de gelijkmaker op een voorzet van Rienes Vanborm. Aan de overzijde trapte Lambo een voorzet van Youla naast het doel en duwde thuisdoelman Vandenbossche een schot in hoekschop.

Petegem verzuimde na de rust een tweede maal te scoren. Foucart ontzette een schot van Joye met het hoofd op de doellijn. Baes ranselde schoten van Rienes Vanborm en Denoulet uit zijn doelvlak. In de slotfase werd Foucart (Ronse) met twee gele kaarten in evenveel minuten uitgesloten. Verdiend punt voor SK Ronse.

De ploeg van coach Wim Van Acker heeft in de rangschikking nog vijf punten meer dan FC Rupel-Boom en acht punten meer dan VK Westhoek en Sint-Eloois-Winkel Sport. Er is voorlopig nog geen reden tot ongerustheid.

SCHEIDSRECHTER: BrinckmanDOELPUNTEN: 8' Youla 0-1, 14’ Denoulet 1-1PETEGEM: Vandenbossche, Weytens, De Wulf, Boone (48’ Luchtens), Verheuge, Anton Vanborm, De Coninck, Rienes Vanborm, Denoulet, Joye, Crispyn (77’ De Rock).RONSE: Baas, Foucart, Bailly, Langlet, Mazouz, Pieters, Lambo (68’ Yakassongo-Ngoyi), Milito, Van Wingen, Delneste (73’ Thissen), Youla (82’ Lekhechine).GELE KAARTEN: De Wulf en Yakassongo-Ngoyi)RODE KAART: 80’ Langlet (tweemaal geel)

INFO

Sparta Petegem1

SK Ronse1

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio