Lieven Gevaert (Mandel): “We missen spits die 20 goals maakt”

Izegem / Ingelmunster -

Een verzwakt Mandel United leed gisteren op Westhoek al de derde nederlaag op rij.

“We maakten het onszelf moeilijk door heel snel de 1-0 te slikken”, aldus trainer Lieven Gevaert. “Na de rust domineerden we 25 minuten en kregen we zelfs een zestal 100% kansen. Op stilstaande fases, maar ook via Kwateng die alleen voor de keeper kwam. Het voetbal was prima, maar je voelde dat het moeilijk zou worden omdat we veel buskruit hadden verschoten.”

Een constante in de prestaties blijkt niet evident voor Mandel. “We kwamen uit een 12 op 12 en hebben nu een 0 op 9 achter de rug. Als we naar de andere uitslagen kijken, valt de schade wel mee. In deze reeks zit alles dicht bij mekaar. De ploegen tussen plaatsen vier en elf staan op een zakdoek, maar wij willen wel eens op de propere kant van de zakdoek komen.”

Mandel speelt zaterdag de thuisderby tegen Gullegem. “We hebben tegen hen nog iets goed te maken, want we verloren in de heenmatch nogal zwaar. Er zijn veel afwezigen, maar ik wil mij daar niet achter verstoppen. Het is wel zo dat we een echte afwerker missen. Clyncke, die rechtsachter en rechtsmidden speelt, is met zes of zeven goals onze topscorer. Zo'n type zoeken we dus. Ervaring moet hij niet direct hebben, maar we moeten hem wel kunnen vormen tot onze topscorer die goed is voor twintig goals.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio