Gewezen Miss Belgian Beauty waagt zich aan gemeentepolitiek

Gewezen Miss Belgian Beauty waagt zich aan gemeentepolitiek

Hoste runt een vastgoedkantoor in Destelbergen, waar ze al vier jaar woont. Foto: cco

Destelbergen -

Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste (36) staat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van Open VLD Destelbergen-Heusden. Welke plaats ze krijgt, is nog niet duidelijk. “De partij heeft geen beloftes gedaan en ik eis ook niets”, zegt ze.

Al sinds 2001, toen ze op haar negentiende werd verkozen tot Miss Belgian Beauty, trekken politici aan de mouwen van Eveline Hoste, met de bedoeling haar op een verkiezingslijst te krijgen. Nooit vond de blonde schone dat het juiste moment was aangebroken. Tot dit jaar, toen de Destelbergense schepen van Sport, Elsie Sierens (Open VLD), nog eens een poging waagde.

“Samen iets bereiken”

“Voor het eerst stond ik er echt achter”, zegt Eveline Hoste. “Samen met mijn man (ex-voetballer Bjorn De Wilde, nvdr.) en kinderen woon ik nu vier jaar in Destelbergen. Ook voordien hadden we in de regio al veel vrienden en kennissen. Destelbergen is een jonge, dynamische gemeente waar ik graag ben, met mensen die samen iets willen bereiken, ook los van de politiek.”

Hoste runt in het centrum van Destelbergen een vastgoedkantoor en zegt dat ze vanuit haar job interesse heeft gekregen voor ruimtelijke ordening. “En door mijn man en kinderen ben ik uiteraard ook in sport geïnteresseerd”, vertelt de nieuwbakken politica.

Welke plaats op de lijst de ex-Miss Belgian Beauty krijgt, is nog niet duidelijk. “De partij heeft geen beloftes gedaan en ik heb geen eisen gesteld. Ik wil iets kunnen betekenen voor de mensen en ik zie wel of de inwoners van Destelbergen dat ook willen. Leidt dat tot een mandaat als raadslid of zelfs als schepen, dan zal ik mij zeker ten volle voor inzetten. We zien wel waar we gaan uitkomen”, aldus Hoste.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees