Scheidsrechter trapt zelf na op speler (en geeft hem meteen tweede geel): “Dit is een grap waar heel Europa om lacht”

Scheidsrechter Tony Chapron heeft zondagavond de hoofdrol opgeëist in het duel in de Ligue 1 tussen Nantes en competitieleider Paris Saint-Germain (0-1). De ref trapte zelf na op een speler van Nantes en stuurde zijn slachtoffer vervolgens ook nog eens met rood van het veld. De opmerkelijke actie blijft nazinderen bij de Franse club. “De scheids moet voor zes maanden geschorst worden”, reageerde voorzitter Waldemar Kita.

“Dit is een grap waar heel Europa om lacht, een schandalige actie van de scheidsrechter”, voegde de voorzitter nog toe. Ook de spelers van Nantes eisen een sanctie voor de ref. “Als wij dit doen, krijgen we een schorsing van tien duels”, verklaarde middenvelder Valentin Rongier.

Bij een tegenaanval van PSG in de slotseconden van de wedstrijd werd Chapron per ongeluk van de sokken gelopen door Nantes-verdediger Diego Carlos. Terwijl hij op de grasmat lag, probeerde Chapron ook Diego Carlos onderuit te schoppen. De Braziliaan bleef overeind, maar werd door Chapron wel met een tweede gele kaart van het terrein gestuurd.

Chapron, politieman in het dagelijkse leven, beweerde na de wedstrijd dat hij uitgleed en Diego Carlos niet opzettelijk raakte. De beelden bewijzen echter duidelijk het tegendeel.

Corrigeer