Food

“Het is ontploft”: iedereen wil nog snel naar Hertog Jan na aankondiging sluiting

“Het is ontploft”: iedereen wil nog snel naar Hertog Jan na aankondiging sluiting

Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens. Foto: Kurt Desplenter

Zedelgem -

Sinds Hertog Jan afgelopen weekend bekend maakte dat het op 22 december 2018 de laatste keer zijn kookvuur zal aansteken, staat de telefoon er roodgloeiend. Dat bevestigt de driesterrenzaak aan Het Nieuwsblad Online.

“Afgelopen weekend hebben niet minder dan tweeduizend mensen gereserveerd bij Hertog Jan. En dat is heel wat meer dan normaal”, klinkt het. “Normaal zit het restaurant zowel ’s middags al ’s avonds al goed vol, maar nu zijn daar nog heel wat reservaties bij gekomen. Het is gewoon ontploft”, klinkt het.

Toch hoeven mensen die het restaurant nog een bezoekje willen brengen, niet onmiddellijk te panikeren. “Er is zeker nog plaats tot eind december”, verzekert de driesterrenzaak.

Stoppen op een hoogtepunt

Zaterdagmorgen kondigden topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens aan dat hun restaurant Hertog Jan in Zedelgem op 22 december 2018 de deuren sluit. De Mangeleer en Boudens namen Hertog Jan in 2005 over, toen het nog een brasserie was. Een jaar later verwierven ze hun eerste Michelinster. De tweede volgde in 2009, de derde in 2011.

“We hebben altijd gedroomd: eerst wilden we een eigen zaak, daarna één ster, nog later droomden we van drie sterren en van een ‘echt restaurant’ met internationale uitstraling. Onze grootste droom is steeds geweest om met Hertog Jan op een toppunt in onze carrière te stoppen”, klonk het in een persmededeling.

Corrigeer