Kunstenaar wil een UFO bouwen maar is nog op zoek naar bijzondere onderdelen

Kunstenaar wil een UFO bouwen maar is nog op zoek naar bijzondere onderdelen

Captain Etienne Beaucoup wil een UFO bouwen. Foto: idh

Halle -

Captain Etienne Beaucoup wil een UFO bouwen. De kunstenaar is op zoek naar een locatie en het nodige materiaal.

Captain Etienne Beaucoup is het alter ego voor Steven Lots. “Etienne is de Franse vertaling van Steven en als je Lots vanuit het Engels in het Frans vertaalt, kom je uit bij Beaucoup. Etienne Beaucoup klinkt artistieker dan mijn gewone naam”, lacht Steven Lots. “Overdag ben ik grafisch ontwerper en maak ik websites en andere multimediatoepassingen. Na een dag achter de computer, heb ik vaak nood om mijn hoofd even leeg te maken. En dat kan ik best door creatief met materialen aan de slag te gaan."

“Mijn geliefkoosde hobby is van oude afvalmaterialen nieuwe dingen maken. Lampen gemaakt uit het expansievat van een verwarmingstoestel, stoelen met poten van een gerecupereerde tafel,... je kan de samenstellingen zo gek niet bedenken. Voordeel is dat mijn creaties allemaal een eigen verhaal hebben omdat elk onderdeel elders vandaan komt”, aldus designer Etienne Beaucoup die zelf liefhebber is van steampunk en industrial art.

Cursus lassen

“Ik kreeg de microbe te pakken toen ik het verbouwen thuis beu was en ik eens echt iets creatiefs wilde ontwerpen. Ik ben een cursus lassen gaan volgen en dat opende perspectieven. Via het project Uplab van cultuurcentrum 't Vondel kreeg de kans om workshops te volgen. Vorig jaar stelde ik voor het eerst tentoon op Kunst Kraakt Fabriek waar ik een raket bouwde uit gerecupereerd afval. Later volgde nog Kunst in het Dorp in Bellingen. Tegenwoordig doe ik niets liever dan afvalcontainers induiken op zoek naar bruikbare onderdelen”, aldus Etienne Beaucoup.

“En zo rees de goesting om eens iets groots te maken. Een kunstwerk dat buiten ergens kan blijven staan met een diameter van 5 meter. Het wordt een UFO omdat dit tot de verbeelding spreekt. Bedoeling is dat je in de UFO zeteltjes in pallethout worden gebouwd rond een vuurkorf waar je gezellig kan zitten”, doet Etienne Beaucoup zijn plannen uit de doeken. “Om dit te kunnen bouwen ben ik op zoek naar oude trampolines, liefst met vijf meter diameter, waar ik de ijzeren frames van mag gebruiken. Wie een idee heeft waar de UFO nadien zou kunnen komen, mag me altijd een seintje geven.”

INFO

www.etiennebeaucoup.com

Corrigeer

MEER NIEUWS