Voetbal2de amateurklasse - Wim Van AckerSparta Petegem

“We hadden het moeilijk in balverlies”

Deinze / Ronse -

Sparta Petegem kwam in een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd opnieuw niet verder dan een gelijkspel. De Spartanen dienden zich na de puntendeling tegen SV Temse tevreden te stellen met een 1-1 gelijkspel tegen SK Ronse. De leidersploeg heeft nog een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger FC Rupel-Boom.

“Een verdiend punt voor SK Ronse, dat vooral in de eerste helft met veel lef voetbalde”, zo reageert coach Wim Van Acker van Sparta Petegem. “Ik heb wel mijn twijfels bij het tegendoelpunt van de bezoekers. Ik wil de televisiebeelden nog eens opnieuw bekijken, maar er hing een geurtje van buitenspel bij de openingstreffer van de bezoekers. We incasseerden ook vorige week tegen SV Temse een dubieus eerste doelpunt. We reageerden met de snelle gelijkmaker van Tom Denoulet, waarna we met een billijke ruststand naar de kleedkamer trokken.”

“Na de herneming gaven we achterin bijna niets weg, maar we misten een dosis efficiëntie om de tweede treffer te maken. De bezoekende doelman Luc Baes ranselde schoten van Rienes Vanborm en Tom Denoulet uit zijn doelvlak. We misten bij enkele voorzetten en vrije trappen een dosis geluk om de bal tegen de netten te duwen.”

“We hadden het vooral in de eerste helft in balverlies moeilijk. Dit is een werkpunt waaraan we deze week de nodige aandacht zullen besteden. We hebben in deze campagne al betere prestaties neergezet, maar mogen ook niet te veeleisend worden. Bijna alle tegenstanders komen met een andere, defensievere aanpak tegen ons team aan de aftrap. Het is aan ons om hiervoor oplossingen te vinden, maar de ene week lukt dit al beter dan de andere.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio