17de bij comeback in Otegem

Alicia Franck eindelijk opnieuw in het peloton: "Blij dat de kop eraf is"

Alicia Franck eindelijk opnieuw in het peloton: "Blij dat de kop eraf is"

Een nieuwe start, in een kleurrijk shirt van de nieuwe sponsor Marlux-Bingoal Foto: Marlux Bingoal

Lochristi - Blue Monday of niet, onze onfortuinlijke veldrijdster Alicia Franck is terug in het peloton. In abominabele weersomstandigheden maakte ze maandagmiddag haar comeback, na drie maanden inactiviteit door een kuitbeenbreuk. In Otegem, in de naweeën van het Belgisch kampioenschap, werd ze zeventiende. "Niet wat het moet zijn natuurlijk, maar het was mijn objectief om de wedstrijd uit te rijden. En ik ben vooral blij dat de kop eraf is."

Een heel lange weg is het geweest: de revalidatie na die fatale dag in Boom, waar een op het eerste zicht onschuldige val tijdens de verkenning Alicia letterlijk aan de kant zette. Het verdict was zwaar: een kuitbeenbreuk, en zes weken gips, tot begin december. Opnieuw spiermassa kweken, dagelijkse intensieve kiné, advies van een diëtiste en keihard trainen met dat ene doel: terug in het veld staan, tussen de Cants en de Selsen van deze wereld.

"Ik was er dolgraag bij geweest zondag op het Belgisch Kampioenschap in Koksijde, geen enkele coureur wil graag de tricolore strijd missen, ik blijf het superjammer vinden voor mezelf, maar door het vele loopwerk was het te riskant. Sanne Cant is natuurlijk de verdiende winnaar, hoe goed zij door het zand kan ploeteren, daar kan je alleen maar respect voor hebben. Extra jammer dat mijn ploegmaat Laura Verdonschot van Marlux - Bingoal (jawel, een nieuwe sponsor en een nieuw shirt voor de ploeg van Alicia Franck) door ziekte niet 100 procent was en net naast het podium landde na een sterke en snelle opening van de koers."

"Mijn eigen wedstrijd dan in Otegem vandaag: uitrijden was inderdaad mijn doel en dat is wel gelukt, dus ik ben best tevreden. Het resultaat kan nog niet zijn wat het moet: er is nog werk aan de conditie en dat weet ik ook. Maar meerijden was een van de beste trainingen die ik mij kon voorstellen. Ik ben vooral blij dat de kop eraf is, en dat ik mij nu eindelijk nieuwe doelen kan beginnen te stellen. Ook al waren de koude en natte omstandigheden niet in ons voordeel, je moet ergens beginnen en je kan niet blijven wachten op droog of warm weer."

"Na drie maand inactiviteit is het een grote stap: ik heb me niet ingehouden in Otegem, maar je voelt wel dat je lichaam niet meer gewoon is aan zulke inspanningen. Dat zal hopelijk wel snel terugkomen. Het deed me vooral deugd om opnieuw op de cross te zijn. De steun van de ploeg en de supporters geeft ongelooflijk veel energie en zin om hard te werken aan mijn comeback."

Mocht u er nog aan twijfelen: Sanne Cant had de tricolore trui van Koksijde goed verteerd, en snelde alweer naar een puike overwinning, voor Majerus en Ellen Van Loy. Onze Lootse veldrijdster is zaterdag 20 januari opnieuw present in de 34ste grote Kasteelcross in Zonnebeke.  

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio