Buurtbewoners klagen over erbarmelijke staat speeltuigen: “Speeltuin is onveilig”

Hofstade / Aalst -

Buurtbewoners klagen over de erbarmelijke staat van speeltuin Bruulken in Hofstade. “Voor een personeelsfeest hebben ze wel 120.000 euro over, maar gevaarlijk versleten speeltuigen kunnen ze niet vervangen.”

“Ik wil dat er nu een oplossing komt voor onze kinderen in Hofstade.” Het geduld van een buurtbewoner, die foto's van de versleten speeltuigen op Facebook plaatste, is op. “Sinds deze zomer trek ik aan de alarmbel”, vertelt de man. “De stad Aalst heeft 120.000 euro veil voor een nieuwjaarsfeest voor het personeel, maar geen geld om een speeltuin te vervangen. Kinderen kunnen zomaar de straat op lopen want er is geen omheining, hun handen mogen vol splinters zitten en ze kunnen door het net vallen.”

Volgens oppositieraadslid Bart Van den Neste (Open VLD) heeft de buurtbewoner gelijk. “Ik heb al meermaals gepleit voor de vervanging, en op sommige plekken zoals het stadspark, meer speeltuigen”, zegt Van den Neste. “Ze kiezen helaas liever voor een studie om uit te zoeken waar speeltuigen het best horen te staan, dan het geld te spenderen aan de vervanging van kapotte speeltuigen door nieuwe exemplaren.”

Overleg gepland

Schepen van Jeugd Iwein De Koninck (CD&V) reageert dat de stad met het probleem bezig is. “Kindvriendelijke ruimte is wel degelijke een prioriteit”, zegt De Koninck. “Volgende maand wordt een participartieproject opgestart in Hofstade. Tal van vragen moeten hier met elkaar verzoend worden: een Kiss and Ride-zone voor de school, een veilige mobiliteitsafwikkeling voor ouders, bezoekers aan het plein of café in de buurt, parkeergelegenheid, en een uitbreiding en vernieuwing van de speelvoorzieningen. Dit is een moeilijke evenwichtsoefening die we samen met de omwonenden willen doen. Het geld zal van verschillende departementen moeten komen. Die puzzel leggen, staat wel degelijk op de planning. In afwachting daarvan nu al de speeltuigen vernieuwen die dan nadien mogelijk niet in het concept passen, zou niet verstandig zijn.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio