Door brand getroffen koppel krijgt heel veel steun

Door brand getroffen koppel krijgt heel veel steun

Bjorn met Boomer, die alarm sloeg. Foto: gsd

Tielt -

Bjorn De Rammelaere (39) en Bart Tuerlings (37) uit Tielt zijn voorlopig nog aan het wachten op een noodwoning na de zware brand zaterdagmorgen. Hun huis in de Deken Darraslaan werd volledig verwoest. “De stad is samen met het OCMW vandaag (gisteren maandag, nvdr.) beginnen te zoeken naar een woonst voor ons”, zegt Bjorn. “Maar ondertussen krijgen we veel steun. Er zijn mensen die benefieten willen organiseren en ook op ons werk bij Total in Nazareth zijn ze erg met ons begaan. Er wordt zelfs geld ingezameld om ons uit de nood te helpen.”

Bjorn ging gisteren alweer werken, Bart blijft voorlopig nog thuis. “Het gaat niet zo goed met hem, hij heeft het nog altijd zeer lastig”, zegt Bjorn. “Zelf ging ik wel werken om mijn zinnen te verzetten.”

De brand in hun woning brak zaterdagmorgen iets voor 5 uur uit. Bart lag te slapen, maar werd gered door het geblaf van zijn hond Boomer. Hij kon nipt met zijn hond ontsnappen door het slaapkamerraam. Drie andere honden stierven in de brand. Wellicht ontstond de brand aan het fornuis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio