voetbal - Ahmet Karadayi (21) ruilt Koersel voor Karabükspor

“Miljonair? Nog lang niet”

“Miljonair? Nog lang niet”

Ahmet Karadayi tekende een contract voor 3,5 jaar bij de eersteklasser Karabükspor. Foto: hbvl

Ahmet Karadayi viert vrijdag zijn 22ste verjaardag, maar trakteerde zich gisteren al op een vervroegd verjaardagscadeau. De flankspeler uit Koersel ondertekende een contract van 3,5 seizoenen bij de Turkse eersteklasser Karabükspor. “Ik kon deze kans niet laten schieten”, zegt de glunderende Belg met Turkse roots.

De ex-speler van onder andere Hasselt en Leopoldsburg was in de heenronde de absolute smaakmaker op de Leunen. Met acht doelpunten en zes assists bij ASV Geel kwam hij op de radar van Turkse clubs. De noodlijdende amateurclub ontvangt nog een bescheiden transfervergoeding om de financiële put enigszins te verkleinen.

“Het is een jongensdroom die waarheid wordt”, vertelt Karadayi.

“Het was nochtans geen gemakkelijke beslissing, maar ik kon deze kans niet laten schieten. Elke voetballer wil nu eenmaal prof worden. Mijn vader heeft mij tijdens mijn carrière altijd gesteund en stond direct achter mijn keuze. Mijn moeder bleef achter met veel vraagtekens, maar gunt me deze stap. Ik wil mijn familie bedanken om er altijd voor mij te zijn.”

Leven op zijn kop

Karabükspor is sinds enkele weken bijzonder actief op de Belgische markt. Het plukte ook Hervé Kage (ex-KRC Genk) weg bij KV Kortrijk.

“Het financiële aspect speelde een belangrijke rol in mijn keuze, maar ook het feit dat ze op het hoogste niveau spelen was cruciaal. Ik had ook aanbiedingen uit lagere reeksen op zak, maar ik koos voor het hoogst haalbare.”

“Ik hoop spoedig speelgerechtigd te zijn, zodat ik snel mijn eerste minuten kan maken.”

“De verhuizing van België naar Turkije zet mijn hele leven op zijn kop. Of ik binnen enkele jaren miljonair zal zijn? (lacht) Zo ver zijn we nog lang niet. Sterspelers verdienen hier miljoenen, maar onderaan de ladder zit je aan 350.000 euro per seizoen. Ik wil daar nu niet mee bezig zijn. Alles op zijn tijd.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio