Ze stak haar man in brand nadat hij kloeg over koude loempia's, nu staat Cindy terecht voor poging moord

Ze stak haar man in brand nadat hij kloeg over koude loempia's, nu staat Cindy terecht voor poging moord

Foto: Belga

Lokeren -

Een vrouw uit Lokeren die in maart van vorig jaar haar echtgenoot had overgoten met methanol en daarna in brand gestoken, stond maandag terecht in de rechtbank van Dendermonde voor poging moord. Cindy B. was door het lint gegaan toen haar echtgenoot een opmerking maakte over de (koude) loempia's die ze voor hem had gemaakt.

Het huwelijk van Cindy B. en Peter D.C. ging al jarenlang gepaard met veel drank en geweld. Een explosieve situatie, die op 12 maart van vorig jaar een hoogtepunt bereikte. “Mijn man sloeg mij”, deed Cindy B. maandag haar verhaal in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Die bewuste dag was het voor mij genoeg geweest. Ik had loempia's voor hem klaargemaakt maar hij vond ze niet warm genoeg. Daarna ben ik ontploft. Ik heb uit een doos waarin de onderhoudsproducten van zijn auto zaten een fles genomen met een kruis op en de inhoud ervan over hem gesprenkeld. Op dat moment wist ik niet dat het om methanol ging. Ik heb een aansteker genomen en Peter daagde mij uit. ‘Je durft het niet’, zei hij. Toen heb ik die aansteker geactiveerd en Peter stond meteen in vuur en vlam. Hij is door het schuifraam naar buiten gelopen en heeft zichzelf proberen te doven in het gras. Ik was enorm geschrokken en ben een emmer water gaan halen.”

Koppel verzoend

De rechter benadrukte tijdens het verhoor van Cindy B. dat ze haar echtgenoot wellicht niet ‘besprenkelde’ maar overgoot, aangezien er geen dop zat op de fles methanol. Op het moment van de feiten had de vrouw ook 2,73 promille alcohol in het bloed. “Nadat ze haar man in brand had gestoken, wou ze haar gsm niet geven om de hulpdiensten te bellen”, zei openbaar aanklager Karen Clippeleyr. “Aan haar minderjarige zoon vertelde ze dat ze haar echtgenoot wou vermoorden. Dit is een verhaal dat helemaal anders had kunnen aflopen.”

Het echtpaar besliste aanvankelijk om de feiten te verdraaien en beweerde dat de frietketel over Peter D.C. was gevallen. Maar toen dat verhaal doorprikt werd, kwam de ware toedracht van de feiten naar voor en werd meteen ook de echtscheidingsprocedure ingezet. Die werd uiteindelijk stopgezet omdat het koppel zich heeft verzoend. “Ik zie mijn man graag”, probeerde Cindy B. de rechter te overtuigen. “Ik verzorg elke dag zijn brandwonden en ik zie weer een toekomst voor ons samen.”

De advocaat van Cindy B. vroeg voor haar de opschorting van straf. Vonnis op 21 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees