Amateurvoetballers voor rechter wegens raid met baseballknuppels op Marokkaans café

Amateurvoetballers voor rechter wegens raid met baseballknuppels op Marokkaans café

Het Marokkaanse café waar de raid in 2012 plaatsvond. Ook twee aanwezigen deelden toen in de klappen. Foto: bfs

Antwerpen / Sint-Niklaas / Lokeren -

Vier amateurvoetballers uit Lokeren en Antwerpen staan terecht voor een gewelddadige raid op een Marokkaans café in Sint-Niklaas na een Walivo-wedstrijd. Drie mannen kregen zware klappen en de inboedel van de bar werd kort en klein geslagen.

De wedstrijd tussen FC Nieuwkerken en het Lokerse FC Oude Schuur in de eerste reeks van het Walivo-liefhebbersvoetbalverbond werd in april van 2012 gewonnen door de bezoekers uit Lokeren, maar haalde niet om die reden de krant. De match ging gepaard met heel wat vechtpartijen en ook na het affluiten waren de gemoederen nog steeds niet bedaard.

Een speler van FC Nieuwkerken die zijn rugzak kwam ophalen aan het stadion in de Meesterstraat in Nieuwkerken waar de wedstrijd was gespeeld, werd in elkaar geslagen door een twintigtal mannen uit het kamp van FC Oude Schuur. Het slachtoffer hield er een blijvend letsel aan het oog aan over. Nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis, kwam het clublokaal van FC Nieuwkerken in het vizier. Dat bevond zich toen in het Marokkaanse café in de Klein-Hulststraat in Sint-Niklaas.

“Met een grote groep werd er naar het lokaal gereden”, zette openbaar aanklager Valerie Kochuyt maandag uiteen in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Dat werd met baseballknuppels kort en klein geslagen. Ook twee aanwezigen deelden in de klappen. Bij een van hen werd de neus gebroken.”

Leugendetector

Vier spelers van FC Oude Schuur staan nu terecht voor zowel het geweld na de wedstrijd als de raid op het Marokkaanse café. Het gaat om Hakim (35) en Omar A. uit Lokeren, Abdesamad B. (29) uit Lokeren en Bilal E. (25) uit Antwerpen. Geen van hen beweert iets met de feiten te maken te hebben. “Dit moet een groot misverstand zijn”, getuigden ze. “We hebben hier helemaal niets mee te maken. We hebben die dag gewoon gevoetbald en zijn daarna naar huis gereden. We begrijpen niet waarom we hier zijn. We wilden graag een test met de leugendetector afleggen, maar daarvoor zijn we door de politie nooit uitgenodigd.”

Alle vier de mannen riskeren een celstraf van vierentwintig maanden en een geldboete. Beide straffen mochten voor het openbaar ministerie deels met uitstel worden opgelegd wegens de overschrijding van de redelijke termijn voor de behandeling van de zaak.

Zowel FC Nieuwkerken als FC Oude Schuur werden na de wedstrijd door het bestuur van Walivo gedegradeerd naar de derde afdeling van het liefhebbersverbond.

Vonnis op 12 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees