Wendy Van Wanten: “Ik was vroeger echt loslopend wild”

Wendy ten tijde van haar zoektocht naar een man. Nu is de winnaar van het programma, Frans, haar echtgenoot. Foto: Pol De Wilde - VUM

Niemand die een niemen­dalletje beter draagt dan Wendy Van Wanten (57). De zangeres speelt een gastrol in Loslopend Wild & Gevogelte, mét haar man Frans (55).

Omdat de sketch in Los­lopend Wild & Gevogelte even kort is als haar niemendalletje, verklapt Wendy Van Wanten liever niet wat haar bijdrage precies inhoudt. Ze wil alleen kwijt dat haar man Frans ook meedoet en dat Lucas Van den Eynde haar tegenspeler is.

“Wie kan nee zeggen tegen Lucas? Zo’n vriendelijke man. Toen ze me belden voor deze gastrol, heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Het is ons favoriete programma. En ik was vroeger ook een beetje loslopend wild. (lacht) Je zou kunnen zeggen dat dit een knipoog is naar de Wendy van vroeger, maar het sensuele en het komische heb ik nooit los­gelaten. Ik sta bekend om mijn deugnieterij, dat zal nooit veranderen. Of dit het debuut is van mijn man? Als acteur wel, niet op tv. Hij heeft zich ooit eens voor iets op tv ingeschreven, zo’n twaalf jaar geleden (het programma ‘Wie Wordt de Man van Wendy?’, waarin Wendy voor hem koos, nvdr.). Als ik daaraan terugdenk, moet ik mezelf soms ook knijpen: is dat écht gebeurd?”

Wendy Van Wanten: “Ik was vroeger echt loslopend wild”
Wendy Van Wanten speelt een scène met Lucas Van den Eynde. Foto: © VRT

Wie nog meer sensualiteit en comedy wil zien van Wendy, kan vanaf vrijdag terecht in het theater. “We gaan op tournee met ­Oscar van De Komedie Compagnie, waarin ik naast Jan Van ­Dyke speel. De Franse acteur Louis de Funès heeft dat ooit gespeeld in een film, in 1967. Aanrader, hoor.”

INFO

Loslopend Wild & Gevogelte

Eén, 21.20 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees