Food

Hip in LA: de pizza waar je niet dik van wordt

Hip in LA: de pizza waar je niet dik van wordt

Foto: Instagram

De pizza's komen in een opvallende roze doos en zijn gemaakt met een bloemkoolbodem, voor Skinny Bitch Pizza meteen voldoende om de nieuwe hippe fastfoodtent van Los Angeles te worden. Het opende pas vorig jaar, maar werd in geen tijd een hit onder de foodbloggers. Ze leveren dan wel niet tot in ons land, maar goed nieuws, je kunt ze ook makkelijk zelf maken.

Bij Skinny Bitch Pizza hebben ze een gat in de markt gevonden: in LA zijn ze dol op fastfood, maar er is ook een grote hang naar alles wat gezond is. Wat krijg je als je die twee combineert? Juist ja, een 'gezonde' pizza. Het gaat om exemplaren die gebakken worden op een bloemkoolbodem. Die zijn glutenvrij en worden niet met deeg gemaakt zoals dat bij de klassieke pizza het geval is, maar wel met bloemkool, rijstbloem, maniokmeel, vlas, aardappelmeel, melk, eieren, look, gist en kruiden.

Goedkoop zijn ze trouwens niet, voor de minst prijzige leg je bij Skinny Bitch al snel 20 euro neer. Makkelijker en goedkoper is het om zelf thuis aan de slag te gaan met die nieuwste foodtrend. Pizzabodems van bloemkool kun je in sommige supermarkten al kant-en-klaar vinden, maar het is ook eenvoudig om zelf te maken.

Ingrediënten (voor twee pizza's/via Chicks Love Food):

1 grote bloemkool 
1 ei
1 eetlepel gedroogde oregano of kruiden naar smaak
1 klein handje kaas (optioneel)
peper en zout
een scheutje olijfolie om de randjes te bestrijken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork. Terwijl de bloemkoolkruimels in de oven staan, kun je je groentjes voor je topping snijden.

Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat. Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de oregano, het handje kaas, een snuf peper en zout en meng goed door. Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel, maak de bodem lekker dun. Doe weer in de oven en bak 25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.

Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en al je favoriete groentjes en bestrijk de randjes met olie. Maak af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten.

 

Corrigeer