Eddy Merckx over Tourstart in Brussel: “Heel trots en een feest om naar uit te kijken”

Uiteraard mocht Eddy Merckx niet ontbreken op de voortstelling van ‘Le Grand Départ 2019’ in Brussel. En al even uiteraard mocht een reactie van ‘De Kannibaal’ niet ontbreken. Onze videoman zocht hem op.

Het was een zichtbaar ontroerde Eddy Merckx die onze man te woord stond. “Ik ben heel trots dat de start naar Brussel komt”, vertelde Merckx. “Ik kijk nu al uit naar een groot feest.”

En gefeest zal er worden. Het zal volgend vijftig jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk won. Bovendien is het volgend jaar honderd jaar geleden dat de gele trui werd ingevoerd. En wie droeg het vaakst de gele trui? Juist, Eddy Merckx.

Ook Marc Sergeant, sportief manager van Lotto-Soudal, was van de partij. Ook voor hem wordt het volgend jaar een thuiswedstrijd. “Ik woon op nauwelijks vijftien kilometer van start en finish van de eerste etappe. Dat zal een speciaal gevoel geven. En ik voorspel een zeer pittige ploegentijdrit. Ik liep een paar keer de twintig kilometer van Brussel en weet hoe lastig het lopen is in de Brusselse binnenstad.”

Corrigeer