Werkstraf voor buitenwippers Versuz wegens geweld tegen bezoekers

Werkstraf voor buitenwippers Versuz wegens geweld tegen bezoekers

Foto: Karel hemerijckx

Hasselt -

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdag twee ex-portiers van dancing Versuz wegens geweld tegen twee bezoekers veroordeeld tot elk 160 uur werkstraf en een boete van 900 euro. De feiten speelden zich op 16 januari 2015 af. De slachtoffers waren twee politieagenten buiten dienst die op uitstap waren.

Een van de slachtoffers werd in een wurggreep gehouden en verloor daarbij het bewustzijn. Nadien werd hij als een voddenpop buitengegooid. Het andere slachtoffer incasseerde drie klappen in het gezicht. Een 41-jarige buitenwipper uit Rumst had de klappen uitgedeeld, terwijl een 25-jarige Nederlandse portier uit Neerpelt de wurggreep toepaste.

De twee beklaagden gaven in de rechtbank een enigszins andere versie van de feiten, maar voor de rechter waren de camerabeelden duidelijk. De beelden werden in de zittingszaal getoond. Volgens de beklaagden wilde de politieagent uit Kortessem uithalen naar de portier uit Rumst, maar volgens de rechter was dat helemaal niet het geval. De beklaagden zeiden dat ze uit wettige zelfverdediging handelden, maar dat argument werd van tafel geveegd. De badge van beide mannen om nog als portier aan de slag te gaan werd na de feiten ingetrokken.

Als de veroordeelden hun werkstraf niet binnen de termijn uitvoeren, wacht hen een celstraf van twaalf maanden. De gerechtskosten voor de twee bedragen bijna 3.000 euro. De twee burgerlijke partijen kregen in totaal 26.445 euro schadevergoeding toegewezen. De agent die klappen in het gezicht kreeg, kreeg voorbehoud voor een mogelijke operatieve ingreep in de toekomst.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio