Seks & Relaties

Dit koppel trouwde op het dak van de wereld, de Mount Everest

Dit koppel trouwde op het dak van de wereld, de Mount Everest

Foto: Instagram

'Ain't No Mountain High Enough' hebben de Australische Heidi Turunen en Tom Reine wel heel letterlijk genomen. De twee trouwden namelijk op de Mount Everest, op meer dan 5.380 meter boven de zeespiegel. Ze deden negen dagen over hun trektocht, maar het uitzicht was dan ook letterlijk en figuurlijk adembenemend toen ze elkaar het ja-woord gaven.

Negen dagen lang duurde het voor Heidi Turunen en Tom Reine het Everest Base Camp bereikten dat meer dan 3.000 meter boven de zeespiegel ligt. Ze doorstonden de barre tocht door de koude en overwonnen hoogteziekte en dat allemaal om met elkaar te kunnen trouwen op het dak van de wereld. In hun trekrugzak hadden ze een bijzondere outfit mee, haar trouwjurk en zijn kostuum. Avontuurlijk, want ze trokken er alleen met hen twee op uit.

"We wilden de tocht alleen doen, zonder groep, gids of dragers", vertelt Heidi. "We deden er uiteindelijk negen dagen over om het Base Camp te bereiken. Eenmaal aangekomen, was er nergens een ruimte om je om te kleden dus moesten we dat achter een rots doen. Onder mijn jurk droeg ik wel thermisch ondergoed. Het was een serieuze uitdaging. Ook al omdat ik onderweg af te rekenen kreeg met hoogteziekte. Ik maakte me wel zorgen, want ik voelde me heel zwak en moe, maar geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om terug te keren en mijn droomhuwelijk op te geven."

Huwelijksreis

De twee hielden aan het memorabele moment ook enkele leuke foto's over die werden genomen door collega-klimmers. Omdat hun vingertopjes er bijna waren afgevroren, kozen ze voor hun huwelijkreis wel voor een warmere bestemming. Na de Mount Everest ging het richting Thailand, waar hun familie en vrienden op hen wachtten op het eiland Koh Samui en waar alles nog eens over werd gedaan.

 

 

 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees