Noorse talenten vallen als vliegen in Tour Down Under

Noorse talenten vallen als vliegen in Tour Down Under

Daniël Hoelgaard

De Australische wegen zijn de Noorse wielertalenten niet goed gezind. Twee keer werd er zwaar gevallen, twee keer lag er een jonge Noor tegen het asfalt.

Zondag vond in Adelaide de People’s Choice Classic plaats. In volle sprint dook een renner van Team Sky vol in het decor: Kristoffer Halvorson. De 21-jarige Noor werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar een breuk in de rechterhand werd vastgesteld. Niet dramatisch maar ook niet prettig voor de jonge Noor die in Adelaide zijn eerste wedstrijd in het truitje van Team Sky reed. Halvorson is trouwens niet de eerste de beste. De jonge Noor spurtte in 2016 nog naar de wereldtitel bij de beloften in het Qatarese Doha. Eerder dat jaar eindigde hij als 19-jarige tweede achter Timothy Dupont in Nokere Koerse.

Noorse talenten vallen als vliegen in Tour Down Under
Kristoffer Halvorson.

Twee dagen na de crash van Halvorson later vond de eerste etappe van de Tour Down Under plaats. En ook daar kwam een renner ten val bij het aangaan van de eindspurt. En opnieuw bleek het om een jonge Noor te gaan: Daniël Hoelgaard. Ook de 24-jarige Hoelgaard werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Bij hem werden geen breuken vastgesteld.

Eén voordeel: beide renners kunnen elkaar de komende dagen gezelschap houden en hoeven niet naar het Engels over te schakelen om eens lekker bij te kletsen.

Corrigeer