Mode

Gianni Versace krijgt overzichtstentoonstelling in Berlijn

Gianni Versace krijgt overzichtstentoonstelling in Berlijn

Foto: Isopix

Twintig jaar geleden werd Gianni Versace vermoord, maar zijn naam leeft verder in het modehuis dat nu door zijn zus Donatella wordt gerund. De Italiaanse modeontwerper was toen het noodlot toesloeg al meer dan twintig jaar een toonaangevende naam in de modewereld en dat wordt nu in Berlijn nog eens in de verf gezet met een expo over zijn oeuvre.

Dit jaar komt Gianni Versace veelvuldig in de kijker: er is de langverwachte nieuwe televisiereeks 'The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story' over de moord op hem en hij krijgt een overzichtstentoonstelling in het Kronprinzenpalais in Berlijn. Die loopt van 30 januari tot 13 april en er zullen onder meer driehonderd creaties van de Italiaanse ontwerper te zien zijn.

Het gaat natuurlijk vooral om kledingstukken, maar er is ook een groot aanbod aan schetsen, interieurvormgeving, porselein en juwelen van zijn hand. Een van de hoogtepunten is een reconstructie van zijn slaapkamer in zijn beroemde Miami-Mansion.

Naar verluidt hield Gianni niet alleen van Italië en Miami, waar hij woonde en werd doodgeschoten, maar had hij ook een boontje voor Berlijn en Duitsland in het algemeen. Zo organiseerde hij een van zijn eerste catwalkshows in Lippstadt, een plaatsje bij Dortmund. In 1994 vond zijn eerste solotentoonstelling trouwens ook al plaats in Duitsland. Bovendien heeft Versace in 2018 wat te vieren, want het modehuis bestaat veertig jaar.

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees