Chiro heeft geen enkel raam uit één stuk meer over na aanhoudend vandalisme

Chiro heeft geen enkel raam uit één stuk meer over na aanhoudend vandalisme

Afgelopen weekend werden nog maar eens ruiten ingegooid. Foto: idh

Halle -

Afgelopen weekend werden nog maar eens ruiten ingegooid van de lokalen van Chiro Halle. De leiding zoekt nu hulp voor het herstellen van de schade.

Chiro Halle is nog maar eens slachtoffer van vandalisme. Vorig weekend gooiden onbekenden enkele ruiten van hun lokaal op Stroppen in. Ondertussen blijft er geen enkel raam meer intact. De chirogroep diende opnieuw klacht in bij de politie tegen onbekenden, maar zal wel zelf de kosten om de schade te herstellen moeten ophoesten.

De chiroleden stelden de schade vast toen ze zondagnamiddag op Stroppen samen kwamen voor hun wekelijkse bijeenkomst. Zaterdag hadden ook de buren van de scouts vergadering. Maar volgens hen was er van ingeslagen ramen zaterdagnamiddag nog geen sprake. “Het was duidelijk niet de bedoeling van de daders om binnen te breken in onze lokalen. De deuren bleven onaangeroerd en er is nergens braakschade. Het moet de daders dus echt om de kick te doen zijn om onze ruiten in te gooien”, aldus de chiroleiding.

Houten platen

Ondertussen werden de kapotte ramen afgedekt met houten platen. De chirogroep onderzoekt nu de mogelijkheid om de gebroken ramen eventueel te vervangen door een onbreekbaar maar toch betaalbaar alternatief.

Naast de chirolokalen werden ook de scouts op Stroppen al meermaals geconfronteerd met vandalisme. Dat is ook het geval voor de voetbalinfrastructuur en de lokalen van het jeugdcentrum. Omdat de site vrij afgelegen ligt, is er weinig sociale controle.

Wie kan helpen met het herstellen van de schade, kan contact opnemen met hoofdleider Raf Matthys op 0472-43.74.72. of via rafkevanhalle@hotmail.com.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees