Parking achter sportstadion ruimt mogelijk plaats voor sporthal

Onderzoek naar veiligheid en extra ruimte aan sportsite

Onderzoek naar veiligheid en extra ruimte aan sportsite

De stad laat een onderzoek uitvoeren naar extra sportruimte. Foto: pvw

Vilvoorde -

Het stadsbestuur van Vilvoorde laat een studie uitvoeren om de verkeersveiligheid aan het sportdomein Drie Fonteinen te bestuderen en zo nodig aan te pakken. In de kantlijn daarvan worden eveneens de mogelijkheden uitgespit om extra sportruimte te creëren op het domein.

Het stadsbestuur van Vilvoorde wil de veiligheid van zwakke weggebruikers die gebruikmaken van de Brusselsesteenweg, sterk verbeteren. In dat kader wordt werk gemaakt van een versterkt fietsnetwerk, onder meer door het licht op groen te zetten voor de aanleg van een fietssnelweg naar Brussel langs de westkant van het Kanaal.

Parallel daarmee wordt ook een studie besteld die de veiligheid aan de ingang van het sportdomein Drie Fonteinen langs de Brusselsesteenweg moet nagaan. Heel wat sportclubs - atletiekverenigingen, voetbalclubs, tennisclubs, ... - werken er immers hun trainingen en wedstrijden af. Bij momenten staat de parking achter het sportstadion overvol en wordt er zelfs geparkeerd langs de looppiste.

Gevaarlijk

“Dat zorgt bij momenten voor gevaarlijke toestanden bij het inrijden van de parking of het verlaten ervan”, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A). Eerder besliste de stad om de tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km per uur en het verbod voor zwaar vervoer in de Brusselsesteenweg, permanent te maken om de verkeersveiligheid te bevorderen.

De stad laat nu dus nakijken hoe de situatie daar verbeterd kan worden en bekijkt meteen de mogelijkheden om de sportinfrastructuur uit te breiden.

“Heel wat sportclubs maken gebruik van de site. Dat zorgt zo nu en dan voor plaatsgebrek, daarnaast is het ook bekend dat de sportinfrastructuur zijn beste tijd heeft gehad. We plannen daar in de nabije toekomst vernieuwingen, maar willen nu ook nagaan of we meer ruimte kunnen vrijmaken voor sporters. Mogelijk maakt de parking achter het sportstadion - die eveneens een grondige opknapbeurt beoogt - plaats voor een nieuwe sporthal.”

Twee vliegen

Op die manier hoopt de stad twee vliegen in een klap te slaan: De stad heeft immers al langer nood aan een nieuwe sporthal en door de parking te schrappen, verdwijnen ook de auto's op het sportcomplex. Die zullen dan gebruik moeten maken van de parkeerstroken langs de steenweg.

Daarnaast worden er dit jaar ook nog twee padelpleintjes gebouwd aan tennisclub PTKV.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio