Gepensioneerden zijn 200.000 euro spaargeld kwijt, makelaar beticht van oplichting

Geraardsbergen -

Een verzekeringsmakelaar uit Geraardsbergen wordt verdacht van misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Hij zou de spaargelden van tientallen slachtoffers, veelal gepensioneerden, hebben verduisterd. De makelaar ontkent de beschuldigingen.

De intussen gepensioneerde verzekeringsmakelaar D.L. uit Geraardsbergen verscheen gisteren voor de raadkamer in Oudenaarde. Het parket wil hem voor de correctionele rechtbank brengen voor misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte en fraude. Meer dan dertig slachtoffers, de meesten gepensioneerden, stellen zich burgerlijke partij in de hoop hun verloren spaargeld te kunnen recupereren.

De slachtoffers wonen vooral in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Sommige gedupeerden zijn meer dan 200.000 euro kwijt.

Aantrekkelijke intrest

D.L., die zich had gespecialiseerd in verzekeringen en beleggingen, zou de slachtoffers hebben overtuigd om hun geld via een verzekeringsmaatschappij in Luxemburg te beleggen door hen een aantrekkelijke intrest van 6,5 procent te beloven. De intresten werden aanvankelijk ook uitbetaald, maar dat was na enige tijd niet langer het geval. Opvallend is wel dat de feiten al dateren van de jaren 2008 en 2009.

De raadkamer in Oudenaarde beslist begin volgende maand of de verzekeringsmakelaar, die sinds 2013 met pensioen is, zich voor de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden.

“We gaan in elk geval met overtuiging voor de vrijspraak”, benadrukt advocaat Hans Deneyer, die de belangen van D.L. behartigt. “We hebben voldoende in handen om de vrijspraak ook hard te maken. Zo steken in het dossier wel verschillende beleggingscontracten en kwijtschriften, maar geen enkel waarop de naam en de handtekening van mijn cliënt staat. Belangrijk om weten is voorts dat elke makelaar jaarlijks een controle krijgt. Bij een vaststelling van de minste onregelmatigheid wordt dan meteen de licentie van de makelaar ingetrokken. Wel, bij mijn cliënt is nooit enige onregelmatigheid vastgesteld.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees