Voorstelling op 10 februari wordt hoogtepunt van tournee

Goochelaar Nicholas tovert in het Kursaal

Goochelaar Nicholas tovert in het Kursaal

“Dit moet zowat de grootste zaal zijn waar ik zal optreden”, zegt Nicholas. Foto: dji

Oostende -

Oostende was vroeger een plek waar hij ging surfen met vrienden, maar straks mag Nicholas het Kursaal verbazen met zijn goocheltrucs. “Het wordt een leuk terugzien.”

Nicholas Arnst veroverde in 2014 het publiek en de jury in Belgium's Got Talent. Het was het begin van een televisiesprookje, dat een jaar later een vervolg kreeg met een eigen programma op VTM. Hij bracht intussen een boek uit en toerde al door Vlaanderen met meer dan honderd gespeelde shows. De voorstelling in het Kursaal op 10 februari wordt een van de hoogtepunten van de theatertour. “Dit moet zowat de grootste zaal zijn waar ik zal hebben opgetreden”, zegt Nicholas.

Het Kursaal was drie jaar geleden ook de plek waar het idee ontstond om een eigen zaalshow te lanceren. “Nicholas was een van de trekkers op de eerste editie van de Nacht van de Magie”, duidt organisator Pieter De Wulf. “Sindsdien verkoopt hij bijna al zijn eigen zaalshows uit. Ook het Kursaal gaat wellicht die richting uit.”

Voor Nicholas zelf was het even wennen om van de televisie naar het podium te stappen. “Op straat spreek ik twee à drie mensen aan, hier een volledige zaal. Een showman ben ik niet, en eigenlijk doe ik op het podium net hetzelfde als op straat. Het gevoel van televisie vertalen we naar theater. Het belangrijkste is dat de toeschouwers verwonderd zijn, dat ze iets zien dat niet te geloven is. In het Kursaal werken we met een camera en een groot scherm die het hele decor inpalmt, zodat de toeschouwers niets zullen missen. De show is ook heel interactief en ik begeef me vaak tussen het volk. Er zijn trucs die terugkeren vanop televisie, omdat vele, die eens in het echt willen zien. Maar er zijn ook nieuwe elementen die ik bedacht heb voor op het podium.

De show Echt is te zien op 10 februari. Tickets kosten 21, 23, en 28 euro.

INFO

www.kursaaloostende.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio