Ernstig zieke hond zou eigenlijk een spuitje krijgen, maar zijn baasjes doen er alles aan om haar te redden

Ernstig zieke hond zou eigenlijk een spuitje krijgen, maar zijn baasjes doen er alles aan om haar te redden

Toen de Amerikaanse Tom (31) en Cori (30) Sullivan beseften dat hun zilveren labrador ernstig ziek was, weigerden ze de puppy een spuitje te geven. In plaats daarvan doen ze er alles aan om het dier een prachtig leven te schenken. Hun warme acties inspireren heel veel dierenliefhebbers.

De zilveren labrador van Tom en Cori is nog maar een puppy, maar Tink heeft in haar korte leventje al heel veel pijn gekend. Het hondje heeft immers een aangeboren aandoening aan haar slokdarm: idiopathische megaoesofagus. De zenuwbanen tussen haar hersenen en haar spieren in haar slokdarm zijn niet goed ontwikkeld, waardoor verlamming mogelijk is en voedsel kan blijven steken. Daardoor moet ze na elke hap overgeven.

Enorme zorg

Tink was nog maar negen weken toen de dokters het verdict lieten weten aan haar eigenaars. Volgens de dierenartsen krijgen de meeste honden met die ziekte meteen een spuitje. “Dat was echt emotioneel voor ons”, vertelt Tom. Maar al snel besloten ze dat ze het diertje niet zouden opgeven. “We hadden er alles voor over om haar een geweldig leven te geven; kosten noch moeite zouden we sparen.”

Per maand betaalt het koppel 82 euro aan medicijnen voor Tink. Maar dat is niet alles. “Een speciale stoel zorgt er sinds kort voor dat Tink rechtop kan zitten. Dat helpt, want dan blijft het voedsel minder snel vastzitten in haar keel. Plus, ze zit er graag in. Want dan weet ze dat ze eten krijgt”, lacht Cori. “Vier keer per dag kruipt ze zo in haar speciale zitplaats om er te eten, waarna ze vaak twintig minuutjes in slaap valt, perfect om haar eten te laten zakken.”

Elke cent waard

Ondertussen is niet alleen doorzetter Tink een held op sociale media, maar ook haar eigenaars krijgen heel wat lof over hen heen. Zonder hen had de vrolijke puppy immers een spuitje gekregen. Ondertussen is ze één jaar oud. “We zien haar graag. De tijd die we elke dag met haar bezig zijn, is heerlijk. Dat is een beloning op zich. Ze is elke cent meer dan waard.”

Alle avonturen van Tink posten ze dan ook heel graag op Instagram.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees