voetbalJeugdvoetbal U15KDB Cup

KDB Cup haalt het kruim van het internationale jeugdvoetbal naar Drongen

FC Barcelona won vorig jaar de KDB cup. Foto: NDM

Gent -

Straffer, groter, interessanter. Het zijn maar enkele woorden die passen bij de affiche van de derde editie van de Kevin De Bruyne Cup. Voorzitter Paul Naudts is terecht zo fier als een pauw en vertelt honderduit over zijn geesteskind.

“Eigenlijk is de bal in 2015 aan het rollen gegaan toen heel wat fans van KVE Drongen mij polsten om eens een wedstrijd van Kevin bij te kunnen wonen toen hij nog bij Wolfsburg aan de slag was”, mijmert Paul Naudts die in het verleden professioneel actief was bij de organisatie van de Ronde van Vlaanderen. “Uiteindelijk zijn we met 275 fans afgereisd naar Rijsel. Kevin kwam ons toen even groeten en daar is zonder twijfel de kiem gelegd voor de KDB Cup.”

Vergis je niet, de organisatie van dit internationale toernooi voor U15-spelers is geen eenmanszaak: “Samen met Jeroen Verhille, onze tornooileider, coördineer ik maar liefst 400 vrijwilligers. Onderverdeeld in diverse cellen zoals communicatie, catering, logistiek en veiligheid zijn er ongeveer dertig mensen quasi een jaar zoet met de organisatie van dit tornooi.”

Maar wat het succes van de KDB Cup toch wel uniek maakt is het persoonlijke engagement van Kevin De Bruyne himself. Terwijl Kevin in Manchester de voetbalhemel bestormt, is hij duidelijk niet vergeten waar het ooit allemaal voor hem begon: “Van dag één waren Kevin, zijn zus Stefanie en zijn ouders Anna en Herwig verkocht toen we ons idee presenteerden. Kevin had één wens: als we winst boeken, moet de meeropbrengst integraal besteed worden aan de jeugdwerking van KVE Drongen.”

“Kevin komt misschien op bezoek”

“Het is dan ook fantastisch dat we dit vorig jaar - bij onze tweede editie - al realiseerden. Ons hoofddoel blijft echter gewoon fun bieden aan de spelertjes die deelnemen of langskomen om hun leeftijdsgenoten aan het werk te zien.”

“Twee jaar geleden kwam Kevin langs en met veel plezier vernam ik dat de Rode Duivels in eigen land op 1 juni zullen aantreden tegen Portugal. Dit schept zeker mogelijkheden voor een nieuw bezoekje van Kevin”, droomt Paul Naudts luidop.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio