TRIATLON

Claire Michel: “Me goed klasseren in olympische ranking”

Claire Michel: “Me goed klasseren in olympische ranking”

Claire Michel Foto: BELGA

Brussel -

Claire Michel (29) was tevreden over het afgelopen jaar, waarin ze tweemaal een internationaal podium haalde. De Brusselse triatlete, op dit ogenblik op stage in Californië, beseft dat er nog veel werk voor de boeg is om de Spelen te halen.

Claire Michel sloot begin november het seizoen in het Japanse Miyazaki af met een 13de plaats.

“Ik mag best fier zijn over mijn progressie”, klinkt het optimistisch vanuit het stageoord in Californië, waar ze tot begin mei verblijft.

“De meeste voldoening vond ik in mijn derde plaats bij het begin van het seizoen in New Plymouth, waar ik na het zwemmen amper tien seconden achter de kopgroep doorkwam. Nu was mijn vooruitgang doorheen het jaar niet direct lineair, maar met de 18de plaats in de eindranking van de World Triathlon Series kon ik best vrede nemen.”

Om zich op het nieuwe seizoen voor te bereiden, verblijft Michel tot begin mei in het Californische Carlsbad, een stad in de buurt van San Diego.

In groep

“Onder leiding van Paulo Sousa werken we met een groep van een twaalftal atleten driemaal per dag aan de conditie. De ochtendlijke zwemtraining, gevolgd door de fietstraining, wordt in groep afgewerkt. Voor de derde training, lopen of fietsen, moeten we zelf instaan.”

“Iedere avond krijgen we de exacte instructies door via e-mail. Met andere atleten samen voor hetzelfde doel instaan, dat werkt bijzonder motiverend. Dat het nu met mijn zwemmen de goede richting uitgaat, is erg stimulerend. Alleen ontbrak het me nog wat aan regelmaat om elke wedstrijd bij de kopgroep aan te sluiten.”

“De trainingsfaciliteiten zijn hier zowat ideaal. We kunnen gebruikmaken van een mooie infrastructuur en ook de zee is niet ver af. Dat ik hier ver van mijn familie verblijf, is inherent aan de job. Dat moet ik er uiteraard voor overhebben om mijn grote doel te verwezenlijken. De kwalificatieperiode voor de Spelen van Tokio begint immers op 11 mei. Me in de top 30 hijsen zou een ideale uitgangspositie zijn.”

Claire Michel start het nieuwe seizoen begin maart in Abu Dhabi.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio