Burgemeester die moest opstappen na onbestuurbaarheid dingt in oktober opnieuw naar de sjerp

Burgemeester die moest opstappen na onbestuurbaarheid dingt in oktober opnieuw naar de sjerp

Eddy Timmermans komt opnieuw op bij de verkiezingen. Foto: idh

Pepingen -

Eddy Timmermans is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober opnieuw lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor Lijst van de Burger (LVB) in Pepingen. In 2017 moest hij zijn sjerp afstaan, nadat Pepingen onbestuurbaar raakte.

Dat Timmermans opnieuw kandidaat is, is opmerkelijk, want hij heeft er een bewogen legislatuur opzitten. In 2012 maakte Lijst van de Burger een coalitie met N-VA. LVB haalde bij de vorige verkiezingen zes zetels, N-VA twee en CD&V zeven. De coalitie van LVB en N-VA had hierdoor slechts een zetel op overschot om de meerderheid te vormen in de gemeenteraad. Timmermans werd aangeduid als burgemeester. Maar zowat halfweg de legislatuur hield schepen Peter Lacres van N-VA de samenwerking met LVB voor bekeken en ging als onafhankelijke verder. Later ging hij ook actief samenwerken met CD&V.

Onbestuurbaarheid

Na een procedure van onbestuurbaarheid omdat LVB en N-VA hun meerderheid waren kwijt gespeeld, moest Eddy Timmermans in maart 2017 zijn sjerp van burgemeester afstaan aan Luc Decrick van CD&V. “Eddy Timmermans heeft zijn mandaat van burgemeester zeer goed vervuld. Hij blijft dus zeker onze kopman”, vertelde voorzitter René Devos op zijn nieuwjaarreceptie. De andere kandidaten op de verkiezingslijst van LVB worden later voorgesteld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees