Saartje probeert Siegfried in de pan te hakken

Siegfried De Doncker en Saartje Vandendriessche nemen deel aan een houthakkerswedstrijd; Foto: © VRT

Saartje Vandendriessche krijgt vanavond een nieuwe loodzware opdracht in ‘Op de Man af’. Siegfried De Doncker (28) daagt haar uit voor de Eurojack Games. “Ik had niet verwacht dat er zoveel vrouwen aan zouden deelnemen”, zegt Siegfried.

Voor wie de Eurojack Games niet kent: die wedstrijd is er eentje voor echte oermannen. Het gaat om een houthakkerswedstrijd waarbij ze met bijlen werpen, bomen doorzagen en om ter snelst op 10 meter hoge palen klimmen. “Je zou kunnen vermoeden dat aan die Eurojack Games uitsluitend mannen meedoen, maar er waren eigenlijk meer vrouwen dan gedacht van de partij”, blikt uitdager Siegfried De Doncker terug op zijn aflevering. “Blijkt dat deze ‘sport’ bij hen stevig in opmars is.”

Saartje en Siegfried, die in zijn opgemerkte doortocht in Steracteur Sterartiest heel andere talenten moest aanspreken, kregen vier proeven voor de kiezen. “Eentje was vooral op kracht gericht. Daar had ik dus normaal een voordeel mee. Maar de andere drie draaiden toch veeleer rond ­coördinatie en behendigheid. Door die combinatie zag ik Saartje zeker als een geduchte tegenstander. Voor de wedstrijd hebben we mentale en sportieve begeleiding gekregen van twee kerels uit Sint-Katelijne-Waver die zelf aan dergelijke wedstrijden meededen. Ook bij onze wedstrijd waren ze aanwezig.”

De opnames vonden al een poos geleden plaats. “Ik heb me in de dagen ervoor niet kapot getraind. Toch was ik de dag voor de wedstrijd plots ziek. Ik was heel mottig. Kwam het door de stress of door iets verkeerds te eten? Ik weet het niet.” Sieg heeft Saartje niks cadeau gedaan. “Ik heb van meet af aan tegen de makers gezegd dat ik echt tot het uiterste wou gaan. Ik fake niks, en het is nooit in me opgekomen om opzettelijk te verliezen. De kijker mag er zeker van zijn dat ik me 110 procent heb gesmeten.”

INFO

Op de Man af

Eén, 20.35 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees