‘Bosbergboer’ waarschuwt Tour-peloton: “Kasseiweg in slechte staat”

‘Bosbergboer’ waarschuwt Tour-peloton: “Kasseiweg in slechte staat”

Foto: gjg

Moerbeke -

Marnik Van Mello baat een boerderij uit langs de Kapellestraat, aan de voet van de Bosberg en hij is een wielerfan. Hij waarschuwt de renners: “De kasseiweg zit hier vol putten.”

“Ik volg de koers zoveel mogelijk, behalve dan de Ronde van Vlaanderen”, vertelt Van Mello. “Uit principe, omdat men er de Bosberg heeft uitgegooid. Wel mooi dat onze Bosberg dit jaar in de finale zit van de Omloop Het Nieuwsblad en dat de Tour in 2019 voor mijn deur passeert.”

Volgens Van Mello wordt het voor de ronderenners wel uitkijken als ze de Bosberg beklimmen. “De kasseiweg verkeert in slechte staat met heel wat putten. Misschien kan de doortocht van de Tour ervoor zorgen dat men voorafgaand de Bosberg renoveert.”

Boerenprotest

Van Mello is niet enkel via de Bosberg met de koers gelinkt. “Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren woont hier wat verder, in de Brusselsestraat, waar hij ook een boerderij heeft. We helpen elkaar vaak een handje.”

De wielersport fungeerde voor de “Bosbergboer” overigens al enkele keren als platform om de landbouwproblematiek aan te kaarten. “In 2015 organiseerden we een protestactie tijdens de Omloop, de boerderij van de ouders van renner Frederik Backaert fungeerde toen zelfs als ons tijdelijk hoofdkwartier. En later dat jaar stonden we tijdens de Eneco Tour met onze tractoren opgesteld in de aanloopstrook naar de Bosberg. Televisiecommentator José De Cauwer doopte de Bosberg toen om tot Boerberg.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.