Food

Nieuw Belgisch biertje op basis van ... quinoa

Nieuw Belgisch biertje op basis van ... quinoa

Foto: Shutterstock

Een pintje op basis van quinoa, dat is de nieuwigheid die de West-Vlaamse brouwerij Belgian Brew Factory lanceert. Het heeft de naam Quinoux meegekregen en gaat om een organisch, blond biertje. Bovendien bevat het minder suiker dan een gewone pils.

Brouwerij Belgian Brew Factory, gelegen in Heule bij Kortrijk, is met een innovatie op de proppen gekomen: quinoabier. En dat terwijl het idee ontstaan was om te lachen, zegt manager Nicolas Verschueren. “Ik had al met voedingsdeskundige Amandine De Paepe gewerkt die onder de naam Quinette koekjes met quinoa maakt. Plots grapte ze dat ze wel eens bier van quinoa wilde maken.” En zo geschiedde.

Voor de uitwerking van Quinoux kregen ze hulp van de Boxy-broers, onder meer bekend als juryleden 'Mijn-popuprestaurant' en ex-sterrenchefs, die het pintje juist gekruid hebben. Omdat het met quinoa wordt gemaakt, is het glutenarm en bevat het ook minder suiker. Zo speelt het meteen handig in op de nieuwste gezonde voedingstrends. Het biertje is nu al in enkele drankencentrales te koop, maar ze willen het ook verdelen in de horeca en in ­supermarkten.

Corrigeer