16-jarig meisje wil solliciteren bij McDonald’s, maar komt helemaal gechoqueerd buiten door vragen

16-jarig meisje wil solliciteren bij McDonald’s, maar komt helemaal gechoqueerd buiten door vragen

Foto: Pol De Wilde - Corelio

Een tiener uit het Australische Queensland kwam na een sollicitatie helemaal gechoqueerd en wenend buiten uit een restaurant van de McDonald’s in het Australische Cairns. De manager van het restaurant had haar zoveel seksistische en racistische vragen gesteld dat het 16-jarige meisje in elkaar stortte.

De 16-jarige dochter van Rita Pryce was zo geschokt, dat haar mama haar relaas deed op Facebook. “Mijn kind voelde zich seksueel geïntimideerd en racistisch behandeld,” schreef haar moeder boos. “Eén van de eerste vragen was: ‘Vind je jezelf mooi?’ Toen ze ‘Euhm, ik denk het wel...’ zei, kreeg ze de wind van voren. ‘Dat denk je dan toch alleen maar zelf!’ had de manager haar toegesnauwd.”

Twee plus twee

Hij probeerde haar verder de kleineren door te vragen hoeveel twee plus twee was. Hij keek haar aan alsof ze “als Aboriginal te dom zou zijn om te antwoorden”. Toen het meisje resoluut "vier” zei, reageerde hij schamper: “Ja, ook in ons land is het vier, ja.” Nadien keek hij verontwaardigd naar haar sollicitatiebrief: “16 en nog altijd geen job?”

Toen hij vroeg om haar persoonlijkheid te beschrijven antwoordde het meisje “sprankelend”. Hij lachte haar uit in haar gezicht. “Sprankelend? Stop maar, ik beëindig dit interview. Sprankelend? Dan maak je sowieso veel fouten. Dat doe je vaak waarschijnlijk? Ga je wenen? Ween maar!” Hij gooide haar de deur uit en de tiener bleef verdwaasd achter, wenend liep ze naar haar mama.

Klacht

Rita ging meteen naar het restaurant, maar de manager kreeg ze niet meer te zien. Ze liet haar nummer achter, maar werd nooit gebeld. De volgende dag keerde ze terug en wachtte ze 25 minuten. “Toen ik hem eindelijk te pakken kreeg, zei hij dat ik maar een klacht moest indienen.” De man is nog steeds niet ontslagen, daarom wou Rita haar beklag doen op Facebook. Nu is McDonald’s intern een onderzoek gestart.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees