Mode

Louis Vuitton moet op zoek naar een nieuwe artistiek directeur

Louis Vuitton moet op zoek naar een nieuwe artistiek directeur

Foto: Isopix

Kim Jones trekt na zeven jaar de deur bij Louis Vuitton achter zich dicht. Hij was er al die tijd aan de slag als artistiek directeur bij de mannenlijn. Zijn show tijdens de Parijse modeweek zal meteen ook zijn laatste zijn.

Kim Jones staat al sinds 2011 aan het hoofd van de mannenlijn van Louis Vuitton en wist als geen ander een brug te slaan tussen de werelden van de streetwear en luxe. Wie hem aan het hoofd van het Franse modehuis zal opvolgen, is nog niet bekend. Ondertussen wordt de Engelse modeontwerper wel al gelinkt aan enkele andere ronkende namen, zoals Versace en Burberry, dat zopas nog Christopher Bailey zag vertrekken.

Jones verdiende onder meer zijn sporen bij zijn eigen gelijknamige label, maar ook bij Alexander McQueen, Mulberry, Hugo Boss en Umbro. In 2006 werd hij nog uitgeroepen tot British men’s wear designer of the year. Hij nam op Instagram ook zelf even de tijd om iedereen te bedanken voor de voorbije zeven jaar. "Het was een fantastische tijd en ik wil vooral Marc Jacobs (die van 1997 tot 2014 artistiek directeur bij Louis Vuitton was, red.) bedanken om me de kans te geven."

Lof

Ook CEO Michael Burke had enkel woorden van lof voor Jones. "Het is een enorm privilege geweest om met hem samen te werken", zegt hij in een reactie aan WWD. "Iedereen van ons die de eer heeft gehad om met hem te werken, wenst hem veel succes met zijn volgende avontuur."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees