Twee jaar cel voor man die eigen gezin terroriseerde: slagen, bedreigingen en mensonterende toestanden

Twee jaar cel voor man die eigen gezin terroriseerde: slagen, bedreigingen en mensonterende toestanden
Kortrijk / Roeselare -

De Kortrijkse strafrechter heeft een veertiger met Tunesische roots woensdag veroordeeld tot een effectieve celstraf van 24 maanden. Hij stond terecht voor slagen, bedreigingen en zelfs mensonterende behandelingen tegenover zijn gezinsleden. Het gezin leefde onder een schrikbewind.

De man woonde samen met zijn vrouw en hun vier kinderen in Roeselare. Ook twee kinderen uit een eerder huwelijk van de vrouw woonden bij hen in. De moeder van het gezin en een van haar oudere zonen kregen het geregeld hard te verduren. Een van de jongere kindjes, een meisje van vijf, vertelde bovendien tijdens een politie-interventie dat papa mama en haar oudere broer de keel zou oversnijden als ze iets zouden zeggen. Ze haalde zelfs het mes waarmee dat zou gebeuren uit een keukenkast.

“Een van de oudere kinderen vertelde aan de agenten dat haar moeder slagen kreeg van haar man. Ook haar broer was even tevoren op zijn rug en achterhoofd geslagen met een plank van een lattenbodem. Hij noemde zijn vrouw soms ‘hoer’ en zijn zoon ‘homo’, omdat hij gel in zijn haar deed. Hij gooide een glas naar de vrouw, toen zij de baby van zes maanden in haar handen had. Ze zou ook hete thee over zich gekregen hebben”, schetste de procureur de schrijnende thuissituatie.

De man legde de oorzaak van zijn geweldplegingen zelf bij het onhandelbaar karakter van zijn twee stiefzonen. Hij hoopte op mildheid en vroeg een straf met uitstel. De rechter vond dat niet voldoende voor de ernstige feiten en legt hem 24 maanden effectief op. Hij moet ook 800 euro boete betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees