Kenny De Ketele is boos op dopingcontroleurs: “Ik vraag me af of ze dit ook na zware Tourrit doen”

Kenny De Ketele is boos op dopingcontroleurs: “Ik vraag me af of ze dit ook na zware Tourrit doen”

“Content met de winst, maar allerminst met het optreden van de dopingcontroleurs in Bremen” Foto: Marc Van Hecke

Kenny De Ketele en de Duitser Theo Reinhardt wonnen de Zesdaagse van Bremen. Voor De Ketele is het de tweede winst in de Weserstad, dit winterseizoen laat Ketelke een drie op vier optekenen na winst in Gent, Rotterdam en nu Bremen. “Content met de winst, maar allerminst met het optreden van de dopingcontroleurs na de zesdaagse”, zegt De Ketele.

LEES OOK: Kenny De Ketele wint met Duitser Theo Reinhardt Zesdaagse van Bremen

“Plots verschenen er 12 chaperonnes aan de rand van de piste”, aldus De Ketele. “De helft van de deelnemers moest een plasje afleveren. Bij de ene lukte het al vlotter dan bij de andere en dat er slechts één dokter aanwezig was, zette kwaad bloed. Ik had eerst de huldiging en dus moest ik aanschuiven in de rij. Na bijna 2 uur, het was toen al 1.15 uur, was ik er klaar mee. Dit is ongehoord.”

“Veel renners zijn twee weken van huis weg na de zesdaagsen van Rotterdam en Bremen. Ik heb niets tegen een controle, maar ik vraag me af of ze na een zware Tourrit ook de helft van het peloton aan een controle zouden onderwerpen. Wij waren een gemakkelijke prooi. Na zes dagen hard labeur en een zware finale was dit er teveel aan. Vooral de manier waarop stoort me enorm.”

Na de dopingcontrole wachtte er nog een trip huiswaarts van 500km. “Voldoende tijd om af te koelen...”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.